Ahoj,
mám tu 2 ks co přišly už s (nejnovějším) firmware 1.1.2.3E (tonze). Celý den se snažím zprovoznit spoj cca 1.3km (ack 31), ale je to jako když to vůbec nereaguje(to nastavení ACK)....při sebemenším zatížení na AP nebo skrz vyskočí pingy na 100-1000ce a propustnost klesá na pár desítek kbit, jak když to ACK nebere.
Signál je špičkový, ale žádná kombinace AP+Client, AP+AP (WDS), bridge+bridge....prostě všechno na prd a změna ACK ..se nijak neprojeví..ozdkoušel sem i rychlosti natvrdo,Beacon+DTIM, ale žádná změna?!? ;-(
Myslíte že je to jen tenhle (poslední firm), nebo ...?
Máme ten FW1.1.2.3E tonze a jede to OK, na vzdálenost asi 700m, ACK 26 cca 11-12Mbps (měřeno ftp-kem).
Ten fw je teda ve sparklanu, jede to proti TEW-510APB FW 1.1.2.1
(neměl jsem odvahu hodit ho tam tonzeho taky). Jinak osobně mám dojem, že to ack na tuhle vzdálenost nemá vůbec vliv. Taky to nejelo, ale pak jsem v advanced wireless nastavil přenos na BEST a chytlo se to a jede¨to asi 3 týdny bez zákusu (ve WDS)
Takze po dlouhym rozmysleni jsme ho koupili a docela jsem se zhrozil. Pokud se totiz pripoji ve 2,4GHz jako client na APcko, tak nelze za eth. port pripojit vic klientu (nema mac cloning, ani neasociuje ostatni mac adresy :(
Nakonec jsem to vyresil wds, kde tyhle problemy odpadaji a dokonce i na www rozhranni se da pripojit z libovolneho stroje at uz na wlanu nebo na ethernetu.
Nakonec to vypada jako celkem slusny zarizeni. Co me prekvapilo je regulace vykonu v rezimu klient
Nemate nekdo variantu FW, ktera by umoznovala nastavit takovou countrypage, kde by bylo mozne pouzivat kanal 92 (resp. 5,456 GHz)? Distributori v CZ se tvari, ze v pasmu 5 GHz neni zadny problem, ale pred prodejem nesdeli, ze TEW umi jen cast kanalu a ze nepomuze zmena counrypage.
Vyrobce (vyrobci vsech 4 identickych zarizeni) odmitaji reagovat na to, zdali by neslo pro CZ v dalsi ver. FW implementovat kmitocty dle nasi normy (nemluve o rozliseni outdoor - indoor). Nemate nekdo upraveny (neoficielni) FW, ktery by umoznil f= 5,456?