Může vznikat rušení UTPčka od telefoní linky?
Vedeme do jednoho místa po UTP telefoní linku pro ADSL do modemu odtud to jde do serveru a pak jde do switche a ze switche jdou dva UTP s normálním 100Mbps a ty jdou v liště s tou telefoní linkou co jde tam.
No a v celkový výsledku to vypadá, tak že se kousne ten switch. Není to hned, ale třeba po pul dni. Jo a ten switch je obyč 8mi port Edimax. Nevite jestli by to vyřešil jinej switch?
Pokud je kabelaz dobre udelana, nemuze to rusit ani nahodou. Edimax se obcas kousl, ale budto to byl okamzity duvod k reklamaci nebo vadny zdroj (daval nizke napeti a bylo tam velke zvlneni)
Díky moc..stejně to vypadá že všechno kazí modem. Je novej..a asi je uplně na ho.. Po resetu si nemamatuje nastaveni a kouše se. Neznáte nějakej modem co se nekouše? Už jsme vystřídali 3..i když ten první se do toho počitat nedá..je z roku 1, 2.
Taky nekdy zazracne pomuze poutahovat sroubky v zasuvkach a krabicich a zahodit polske a cinske prodluzovacky (co jsem mel ted v pazoure tak mela dratecky jak UTPcko).
Me takhle vypinal zahadne komp, az jsem zjistil ze vypne pokazdy kdyz si nekdo o patro vis zapnul mikrovlnku.