Takze po delsi odmlce jsem zase zkousel drivery madiwifi-ng. Pouzil jsem posledni snapshot madwifi-ng-r1475-20060317.tar.gz. Kompilace probehla bezproblemu.
Vyresit se to da tim , ze se jeste pred nahozenim ath0 tento interface "znici"
#ath0
/usr/local/bin/wlanconfig ath0 destroy
/usr/bin/sleep 0.5
/usr/local/bin/wlanconfig ath0 create wlandev wifi0 wlanmode sta
Potom se iface nahodi bez teto hlasky.
Nicmene dalsi problém nastal pri regulovani výkonu pri startu.
Pokud mam v spoustecim scriptu nastavení výkonu tak to taky nahlasí chybu :
Error for wireless request "Set Tx Power" (8B26) :
SET failed on device ath0 ; Operation not supported.
Nicmene kdyz pak zadam z prikazove radky iwconfig ath0 txpower 5 - vse probehne bez chyby a vykon se snizi presne tak jak potrebuju. Zkousel jsem menit ruzne pozici txpower v scriptu a vzdy to udela to same.
Zkousim to na Wrapu , jadro 2.6.15 wireless-tools 28, predelany Slackware 10.2 pro chod z CF karty.
Nevíte nekdo co s tim , je nejake "odzkousene" poradi prikazu ? Jinac se mi zda ze je uz ta NG rada celkem pouzitelna zatim se mi to nepodarilo shodit ani jednou a vykonove je to vic nez slusne. Na stole mi bezne dela WRAP vs Notes slusnych 35 Mbit/s pres iperf (oba MADWIFI-NG). Vecer jestli vyjde cas vyzkousim kolik to dava WRAP vs WRAP.
Predem diky za nakopnuti spravnym smerem.
Diky za nakopnuti - je faktt , ze dokumentaci jsem cetl jen ke kompilaci. Spatne sem predpokladal , ze se nic od minule nezmenilo- moje chyba. Takze prni problem je tim vyresen, chybu ioctl to uz nehaze. Nicmene problem s nastavovanim vykonu pretrvava. Dej pak prosim vedet jestli si na neco prisel. Diky. Ice
Jinac jake jsou posledni zkusenosti ? Da se to nasadit do ostreho provozu . S Madwifi-old sem byl spokojeny Uptime wrapu byl i 100 dni- rekl bych ze to bylo stable , nicmene chtel bych uz prejit asi na NG, protoze je to hlavni vyvojova vetev a stejne mne to drive nebo pozdeji ceka Jenom bych nerad chodil co par dni restartovat nekde routery.............
Nu nevím nevím, jak je to přesně s retry, když si spustíš athstat -i athX 1 , resp. wifiX , tak to ukazuje kolik bylo xretry - což jak jsem pochopil, ukazuje, kolik ramcu prekrocilo maximalni pocet opakovani - retry . Ale je dost možné , že se pletu. Mimo to, pozoroval jsem výpadky paketů když byla špatně polarizace či když anténa třeba chytá okraj laloku sektorovky, latence jsou dobré, průtok ujde, ale občas vypadnou pakety. Mohlo by to být i tím rušením asi jo. K radám předřečníka bych ještě dodal , použij to athstat, je to užitečná utilitka, případně athdebug a 80211debug jsou mocné nástroje
Takze problem s nastavovánim TX power se zdá být závisly na asociaci klienta na AP. Pokud je STA neasociovana tak to hlasi vyse uvedenou chybu, v okamziku asociace jiz lze regulouvat vykon bezproblemu.
Pak jsem se chtel zeptat na athstats - v madwifi-old pekne ukazovalo rssi . nicmene v NG tam jsou same nuly - pekne se podle toho zameroval spoj . Delam neco blbe ?