Tehoz se da dosahnout i s Z-COM XI626, porotoze umi regulaci vykonu, takze tu velikou antenu lze legalne pouzit. Muze se tu nekdo rozepsat o technologiich, cenach a rychlostech v dalsich ISM pasmech, nez jen 2.4GHz?
Coze?? Co to je, 660nm na 71km???? To je nejaka halucinace? Jakou rychlost to zvlada? A to ma jen jednu 50mW LEDku? To neni mozny...
Tož mě z btv.cz dosel prospektik s cenikem ze do měsíce hodí na trh svoje 24GHz pojítko.Moc jsem to nesledoval po technické stránce to má pořád jen 17Mb/s (asi to upekly na stávající části elektroniky) a dosah spíš jak sami uvádějí pro zarušená místa na 5 a 10.5GHz čili jen 2-5km dle antén.Cena od 150tis+DPH .No kdyby nahodili za tu cenu 50-200Mb/s pojítko tak by se výhledově dalo uvažovat pro moje potřeby...ale takhle to ocení spíš synci z města... .
Zdravím, není náhodou to možné řešení 22MBit na 40km i s 256b šifrováním? a postavená na T.I. ???
Ještě než jsem tady otom čet tak mě kámoš říkal že na Slovensku na tom dělali 10GHz
Chci se tě zeptat co by mě asi ČTU řeklo na 2antény 1RX 1TX + upravené zařízení na 2,4 když nejsem radioamater ???
Pokud by bylo nějaké řešení s konvertorem tak dej vědět
PS nebohl by mě někdo udělat PSV na 2,4GHz za slušnou cenu ???
Má někdo skušenost se 2 anténama (1RX 1TX)
na breezenet SA10 AP10, linksys WRT54G, Atheros CM9 ,... ???
Hlavně na Atheros CM9 případně jaký systém (Microtik) ???
funguje bez problemu, timpadem jakakoliv jina antena musi fungovat taky.
jako lepsi reseni na dlouhy spoje mi prijde:
co nejziskovejsi antena co se da poridit, kvalitni pigtaily, ne standartni smecka, do tx vetve pasivni utlumovy clanek, smerovou vazbou sloucit dohromady(nebo wilkinsonovo slucovac, levnejsi,sehnatelny, ale utlum min 3dB, melo by dle slov odbornika fungovat, ale nezkousel jsem to), co nejkratsi svod, idealne hned u anteny.
ten svod je opravdu v amaterskych podminkach nejkrizovejsi cast, pri testech mi vyslo ze 1m kabel z RF240, vyrobce plastron, urceno na 5G, tovarne osazeny konektory, ma oproti primymu pripojeni pigtailu s rsma pres redukci rsma-nmale do anteny cca o 4-5dB vetsi utlum.
Smerova odbocnice na 2,4 se necha sehnat u skeptika. Ve smeru RX to ma cca 1dB na TX tlumi o 22dB. Zkousel jsem to s tim linksysem WRT54G ale kvuli drahym pigtajlum se nakonec vyplatily dve anteny TX - ASU14, RX sito 24dBi (Linksys umi zregulovat na 1mW niz ne). Kdyz ma vysilaci sirsi lalok, tak o vas vsichni kolem trasy uslysi a maji snahu preladit jinam.