inzenyr: procpak smazat ..... myslim ze Vas prispevek ma vice nez 95% textu s informacni hodnotou
neni to sice asi to co potrebuju ale dekuju ... zase vim vic.
jeste jsem zapomel napsat, ze jedina aplikace ktera pobezi pres VPN bude nejaka forma Vzdalene plochy - VNC, RAdmin nebo pod. Takze se potom chystam na omezeni komunikacnich portu na naproste minimum.
Jestli tomu dobre rozumim, tak mi zatim nikdo z Vas nedoporucuje hardware reseni ale software.
O.K. ja to chapu, rozumim ze je treba primarne hlidat formou antiviru a jinych podobnych programu data, ktera budou do firemni site cestovat od klienta.
O produktech firmy Citrix neco malo vim, nase firma se pomoci teto technologie pripojuje na nasi materskou firmu v nemecku. Sam instaluji klienty Citrix Metaframe na pocitace v nasi firme. Jenom nevim jestli je pro nas toto reseni dostupne, a hlavne jestli by melo smysl, jak jsem rikal, pocet pripojovanych klientu je cca 5, slovy pet . Jestli si dobre pamatuju nase materska nemecka firma (cca 20 pobocek po celem svete) porizovala novy hardware+software Citrix za cca 5 milionu. Ale ne v korunach .
Myslite tedy ze bych mel jit softwarovou cestou? Myslite ze moje teorie o jednoucelovem zarizeni do racku, kde budou povoleny pouze jedny komunikacni porty pro VNC ci RAdmin neni to prave orechove?
Ja mam takovy pocit, ze ten Citrix neni nic zase tak strasne draheho. Potrebujes Windows server, ten si koupis od Microsoftu. Licence na Citrix se pordava po klientech a neni o moc drahsi nez klasicka licence pro windowsoveho terminaloveho klienta. Bezpecnost je v tomhle pripade skoro idealni, pokud potrebujes takto vzdalene spoustet jen hrstku aplikaci (nejaky firemni IS..) Pokud maji mit klienti pristup k dokuemntum na sitovych discich..., pak by asi museli spoustet pres citrix office... a to uz tak idealni neni, ale na jednotlivou aplikaci je to supr