myslim, ze s tim se neda nez 100 procentne souhlasit a vystihuje to vetsinu mych vyhrad k Czfree. Kuprikladu ta mapa je fakt super, ale taky je fakt jednoduche na ni Czfree vydusit jako zlodeje. Pritom puvodce tech dat by dost mozna ani nic nechtel za nejakou reklamku, ktera by nikoho nezabila. A problemum je lepe predchazet.
Nejhorsi a nejdulezitejsi mi z toho pripadaj ty hackeri. Fakt je,ze kdyz hacker potrebuje neco hacknout a nechce to delat z domova,protoze by ho chytili, pujde se posadit na lavicku do parku a pak to odnese CZfree, respektive majitel toho hotspotu (HS). Zabranit se tomu da jenom nejakym sifrovanim (nejen wep,treba nejaky tunel SSH). Kdyz by se chtel nekdo pripojit, domluvil by si s majitelem HS klic,aby byl prehled,kdo to je a kdyz by to byl hacker, dalo by se pak zpetne zjistit,kdo to byl. Jiny zpusob obavam se neni.Jinak tu mapu by to asi chtelo nejak zlegalizovat
Myslím, že právě to připojení kohokoliv s omezenou rychlostí bylo jedním z cílů vybudování týhle sítě ne ? Navíc pokud majitel nodu bude schopnej dokázat, že s nějakým hackováním nemá on přímo co dočinění, tak je mimo hru. Takhle by přece mohl kdokoliv zažalovat třeba Telecom, když by někdo použil dialup připojení, nebo defacto skoro všechny co by měli co dělat s nějakým třeba DoS útokem. Pokud vím, tak na tohle ani nejsou pořádně žádné zákony, takže pokud ti neprokážou že jsi to byl opravdu ty, tak mají smůlu (samozřejmě jiná věc je jaký si tím uděláš image). Myslím, že když hacker (tím myslím HACKER, ne lamer, který dostal do ruky novou hračku s názvem wifi karta a stáhnul si prográmek na prolamování WEP) bude opravdu chtít a bude mu to stát za to, tak se ti dostane kam potřebuje (všechno je jen otázka času a zkušeností). Proti ostatním pak stačí dobře nastavenej firewall a přehled o tom co se ti děje na sítí potažmo na servru.
Nebo myslíte že je rozdíl mezi tím když by se někdo nejdřív protlačil přes všechno to zabezpečení a někomu zboural sí? a tím, že by se nemusel ničím prokousávat ?? Pro napadeného to vyjde nastejno.
Určitě jsem pro kryptování neveřejných spojů mezi AP nebo mezi AP - stálý uživatel.
Ohledne hotspotu... je to HEZKA vjec to je tak vsecko.., pokud budu potrebovat byt mobilni po cele republice tak mi staci par kbps pres GPRS na sos mailu, icq, telnet atd... i kdyz je to pres humac mob kom oper 0.9Ga1.8G tak ta sit je precijen trosku rozsahlejsi a spolehlivejsi nez czfree... ale v ramci myslenky RFC je mi uplnne jedno jestli zde nake hotspoty budou pribejvat... JA HOTSPOT STAVET NEBUDU
Ano u RFC sem se nehezky sekl ve vykladu zkratky... C opravdu nema nic spolecneho se zmenami ale s komentarri
Souhlasim ze TG, ned.zavinac atd... hodne AKCELERUJI rozvoj czfree.net... ale aby ho hnali spravnym smerem... nakej stoura vystoura ze pouzivame neleg mapy a dem do <> to same plati o pripadnem krachu TG.... radeji mam totiz fse decentralizovano
vic mne toho nenapada........biouptime40hod... gotothebed
Pravda je tak nekde ... MEZI... kazdy AT ma svuj nazor a at si stavi co chce... mne je to fuck... at si treba nekdo postavi HOTSPOT a at klidne nekde vystavi BILLBOARD s heslem pro ROOTa... nebo at si to klidne nekdo zabezpeci tak PARANOIDNE ze nepovoli ani ICMP zpravy... je mi to fuk... ja sem chtel jen trosku rozpoutat nejakou debatu.. coz se zdarilo a skuste obcas cist nakej underground.cz nebo hysteria.sk sou tam obcas zajimave <|>