Ahoj, jen dotaz trošku mimo mísu a k tomu nejspíš pro fyzika, protože tu na to upozorňoval. Týká se to XFS, byla jsem se dívat na stránky na které tu byl odkaz a docela mě zaujal. Hledala jsem o něm něco v češtině, a našla jen "útržky" v nějaké konferenci. Někdo tam psal, že lilo a snad ještě něco musí být v EX2 a teprve ostatní věci mohou být na XFS. Je to pravda? Jinak, dívala jsem se do .config co jsem dělala při překladu jádra a našla jsem tam položku VXFS je to ono? (při dalším překladu bych to zkusila
pokud mas nejakou partisnu na nejakem FS a chces ji mit na jinem FS, vetsinou (krome trivialnich pripadu jako ext2->ext3 ... ) nezbyva, nez zazalohovat, preformatovat, obnovit ze zalohy.
Nebo zazalohovat pouze konfiguraci (tj adresar /etc . Treba pomoci " tar -xzvf /<zalohovaci_disk>/<masina>-<datum>-etc.tgz /etc "), reinstalovat system pomoci toho XFS instalatoru, na ktery jsi napsala odkaz, obnovit konfiguraci ze zalohy, nezapomenout prepsat /etc/fstab
LILO zna XFS ... aspon to moje - standard od RedHatu pripadne ted z gentoo - nikdy jsem ho nepatchoval. A jelikoz me nebavi mit spustu parisnu na disku, nedelam separe boot partisnu ani na velkych diskach - staci napsat lba32 do /etc/lilo.conf
Ale je pravda, ze separatni /boot na ext2 je safest bet a zacatecnikum to muze usetrit problemy.
Ahoj, zkoušela jsem udělat bootovací diskety k instalaci jádra s podporou XFS, ale nějak mi to hapruje :( Ze stránky na kterou jsem tu nechávala odkaz jsem si stáhnula všechny .bin soubory. Udělala z nich diskety a nabootovala. První disketa prošla v pořádku, potom to požádá o "root" disk. Ten tam dám, a no napíše že to ho to našlo a začne načítat. Po nějaké době se všechno zastaví a napíše mi to:
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory:272k freed
init started: BusyBox v0.60.3-pre (2002.01.21-22:55+0000) multi-call binary
EXT2-fs warning: checktime reached, running e2fsck is recomended
a tím co celé skončí :( jen mi tam bliká kurzor a nemůžu do toho nic napsat, nic udělat. Zkusila jsem stáhnout ten .bin soubor několikrát, několikrát ho vytvořit na různé diskety ale pořád je to stejné :( Co může být příčinou?
Na té stránce už jsem byla, trošku jsem se tam rozhlížela, ale jak jsem tu už několikrát psala, s angličtinou na tom nejsem nejlépe (i když se s tím poslední dobou snažím něco dělat Nicméně, někde jsem našla .iso Debianu s podporou XFS Jen jsem ho testla a najelo normálně (celou instalaci jsem zatím nezkoušela) Zatím se teprve odhodlávám k nové instalaci, hezky si všechno zkouším a tak..
Snad ještě jeden dotaz, i když nevím jestli patří sem, nebo ne. Když mi najíždí systém, všechno proběhne v pořádku, až jeden bod. Tím je hláška, že modprobe nemůže nalézt "af_packet" našla jsem na něj odkaz v souboru modules. Prohlédla jsem systém a našla af_packet.c a af_packet.o (ve složce s rozbaleným jádrem) zkopírovala jsem ho co nové složky v /etc a doplnila cestu co souboru modules. Výsledek je ale stejný
rad bych se zeptal P.T. fora, jaka je nejlepsi distribuce Linuxu pro router s XI 626, je to P I-226 MHz.
dosavadni zkusenosti:
RedHat (aspon v nejnovejsi verzi) se nam jevi jako takovy otesanek, ktery se na starsi stroje pomalu ani neda nainstalovat vzhledem k HW narokum.
Mandrake nas vyfuckoval, ze k FTP instalaci potrebuje 52MB RAM (ten comp ma 32 a ta RAM uz se nevyrabi )
Co Debian zde zminovany, nebo Slackware, nebo nemate nahodou nejakou vlastni distribuci?
Zatim tam bezi FreeBSD, ale BSD driver pro XI626 asi neumi regulovat vykon, takze zbabele opoustime tuto genialni platformu a pridavame se k masam nekamenujte me...
mitch
Taky mi neni jasny co mam presne napsat? mam orinoco silvera v pci redukci... takze mam dat make pci nebo make pccard ? (je to pcmcia karta v pci tak nevim :( ), z readme jsem to nepochopil lec ma anglictina je velmi intuitivni ..