zazraky se deji. Stacilo domluvit se s Carlosem a dalekohledem a jistou rukou nasmerovat proseckou antenu na Jarove na me. Signal mam 18/92 coz je nic moc ale packet loss je nula a rychlost je 2.6MB za 10 sekund, coz zatim staci, nez se uschopni osa Rman-Master-jablonecka.
Kdo se tedy na jabloneckou pripoji muze smele brouzdat po czfree a zkusit jak pooommmmaaallluuu jde gateway do internetu u Deua.
Uspechy hlaste at vime jak to jede.
A prave jsem dostal sms od Vaska Machy z protejsiho panelaku ze se pripojil. Ma tam notebook s pcmcia kartou a jede na tu zabudavanou antenku a ja na nej mirim plechovkou. Takze dalsi. Nekdo chce nasledovat?
Zdárek, jak je to s tím srazem 1.1.? Koná se něco? A kde a v kolik?
Na delší dobu jsem se sice odmlčel, ale podle fotek od ORGJ to vypadá, že bych měl šanci na něj "vidět", takže bychom se mohli nějak domluvit a prodiskutovat propojení vlada-strizkov -> orgj -> HonzaL. Doma mám domluveno že by na to padly nějaké prachy, tak by snad neměl být problém... A pokud si v práci půjčím Digi?ák, tak bych příští týden udělal i nějaké fotečky od nás ze střechy...
Jinak u mne uz Zebra bezi v pohode (predevsim diky Fyzikovi).
Behem dneska tj. nedele, mozna zitrka jeste zprovoznim street AP, ktere by melo vykryvat takove to namesticko na proseku u cukrarny a okoli (budu zarit jen v mezich normy 1 db antenou )
Ahoj,
pohodicka hlavne tam nepis ze jde o internet zadarmo. Urcite se zmin o Linuxu. Jestli budes chtit fotky muzu digifotit.
Ja jsem si to s tema listkama do schranek uz asi rozmyslel. Zbytecne by nas to zatezovalo, protoze by se hlasili lidi s windousama a nez postavime spolehlivou pater pres prosek tak bude starosti vic nez dost.
My jsme uz rozbehli routery u Rmana a Masky a bezi i Zebry na routovani. Jeste je treba vypnout maskaradu u Rmana, ktera je u nej, protoze mam uz ip rozsahy z czfree. Az to bude tak se vrhnu na vasi stranu.
Ja myslim ze uz mas kartu Johanko, ze jo? Mas uz router v kupe abysme mohli zkusit prenos. Gymlit se taky nejak odmlcel a Orgj by mel mit od vcerejska jednu kartu a planuje mit dve.
Anteny umim delat a fungujou (jsou to quady foto u me na webu) a jsou za 100Kc. Jeste se chystam vyzkouset jak pujde pouzit TV 75ohmu kabel, ktery je za 10Kc metr. Do 5m se da pry pouzit.
Videl bych to tak, ze by to jelo v techto liniich
Kozel - gymlit - jablonecka
Kozel - dodo - orgj - vlada-strizkov - gymlit
orgj - johanka - jablonecka nebo warpdave
orgj - jablonecka nebo warpdave
Smile inside by mel otestovat jestli se nechyti nahodou na Rmana nebo Masku Bohuzel je zatim mimo.
Jestli to lidi ctete tak se ozvete at to odsejpa...
Tak by mě zajímalo, jak reálná je možnost připojení na inet... bydlím na prosecký 679, 1. patro... Už jsem to trošku probíral s R-manem... na lokální sí? jsme asi moc daleko... takže prý zkusit bezdrátově na Jarov... Nejsem si jistý, jestli tam ale bude z 1. patra přímá viditelnost.
Tak bych s tím potřeboval nějak poradit .
A ještě jeden dotaz, jak to vůbec probíhá s platbama za provoz (připojení na inet)....?
No když budete mít někdo chvilku, tak bych to moc ocenil ).
Jinak v mapě je ten bod jako Krata_x... doufám, že už dobře
je otazkou 20 minut pokud jde o quad. Uz jsem jich ubastlil kolem peti a jsou na nodech Rman, Maska, jablonecka, mac a jednu ma Smile inside v Ricanech.
Ja u sebe ted mam na AP i home made omni vsesmerovku a chodi bezvadne, jen jsem nemel cas ji trochu proverit ohledne vyzarovaciho diagramu (delam to zkusmo proti nodu mac - teda kdyz jede) Neni cas.
2 Krata: Maska ted rozjede ap a tak se na nej muzes pripojit. Je to ale pekna hovadina. Radsi si za ty prachy kup sitovku a utp kabel a najdi skulinku v panelech. Stejne jednou ten vas panelak bude celej mit LAN. Ja se na to u nas v panelaku psychicky pripravuju uz dlouho.
to kabel
no ještě na to mrknu, ale r-man je uplne nahore, já úplně dole a ještě o 2 vchody... to by byl pořádnej kus kabelu....
to maska
já koukám ven na benzínku a obi... jestli myslíš maska_prosek, tak na ten nevidím, není to problém?? jak říkám první patro úplně dole, směr benzínka....
no tedka se mi ozval kozel jeslti bych ho nepripojil k netu ze to nejak blbne tak jeslit nemate jeste nekdo zajem...
a taky se uz u me da zprovoznit jedno nebo dve apcka.. teda kdyz je dam na blakon.. )