uz nekdo vytvoril funkcni firmware pro aircu s moznosti wisp ci nat ? podle mne by to resilo 50% problemu s nefunkcni arp proxy kdy nejede za klientem vice mac adres.
Přináším poznatek zaplacený téměř krví.
Používáme AirCA na síti již od začátku kdy byli na trhu pár dnů a dnes jich máme na síti téměř sto.
Poznateky za toto dlouhé používání jsme zjistili, že se tyto jednotky na určitém kanále vysvicují.
Tj. máme všesměr na určitém kanále půl roku a za půl roku je signál poloviční.
Díky testování jsme zjistili, že se nejedná o rušení jak jsme si mysleli až do nedávna.
Stačí jednotku přeladit na jiný kanál a opět máme 100proc.
Na těchto používaných kanálech pak citlivost zůstává snížená a už se nikdy nevrací zpět.
Např. dnes jsme vyměnili AP které bylo na místě cca rok za jiné.
Ke klientovi jsme vzali jedno nové a toto vyměněné.
Zatímco nové mělo 100proc. signálu, staré mělo pouze 50proc.
Snižuje se i výkon AP nejenom klienta.
Staré AP (cca 1/2 až 1 rok používané) klienti naskenují třeba se 70proc. signálu s občasnou ztrátovostí paketů.
Po výměně a ponechání na stejném kanále 100proc. bez výpadku paketů.
Nejvíc na jednom AP cca 15bezdr. klientů s cca 40PC.
Problém nastává pouze pokud za jedním klientem je více subnetů, jinak bez problémů může být několik subnetů na AP.
tak ovislink zas vydal nove FW jak ap tak klient ale bouzel u nich neni napsano zda jsou jen pro 32MB verzi nebo i pro 16mb(airca8) ani tam nejsou popsany zadne zmeny. takze a to zkusim napisu sem svoej postrehy. a pripadne zada jde i na AIrca8
máte někdo zkušenost s přeinstalováním FW měl jsem dvakusy v AP a chodilo naprosto v pohodě. Pak jsem je přehrál na klienty. Také v pohodě ale, pak jsem je chtěl nahrát FW pro Ap to už se ale nevede. Tušíte kde by mohl být problém??? Upřesním v okně kde je upgrade dám soubor stažený z I4 co mám ve widlích na ploše najde si to ale, nenaběhne :( ??? Díky Karel