Takže po 2 měsících už nějaké problemy mam. Z celkoveho počtu odebranych WRT v počtu 24 ks mám 3 reklamace. 2 x to zkolabovalo po nahraní firmave,což se není předmětem reklamace a další 2 zařízení přestalo bezdůvodně fungovat po několika dnech bez možnosti poškození bouřkou či přepětím po síti. Regulace výkonu i omezení rychlosti občas se chova naprosto nevyzpytatelně .. někdy kolísá samo od sebe. Poslední k reklamaci je ten že v originalním firmvare nejde natvrdo resetovat. je možné že byla vadna serie,ale toto mám ze dvou serií s 2 verzemi firmvare.
Maje WRT311 zhruba půl roku jsem s ní byl spokojen. Až do včerejška. Ráno ještě pohoda a přijdu odpoledne z práce a doma mi hned hlásí, že nejde připojení. AP se tvářilo, že stále vyhledává sí?, ale žádnou nenalézalo. Stejně tak ve volbě Dostupné sítě žádná nebyla. Provedl jsem reset a znovu nastavení, stejný stav. Tak jsem znovu přehrál FW - 1.5.3 - a opět nastavení a zase nic. Takže mi to přijde, že odešla radiová část. Nic dalšího už mně nenapadá, co s tím udělat. Jsem zvědav jestli mi to vezmou jako reklamaci.
Jde u toho nastavit rozdilne IP adresy na vsechny 3 sitovky? Zadnej bridge nechci. Chtel bych do WAN pichnout WiFi klienta jako PtP na nadrazeny AP. NA LAN lidi u APcka a na WLAN klienty. Vyzaduji 3 subnety.
No je treba fakt ze ja potrebuju 2x WiFi a 1x eth a tak by mi RouterBoard RB100 nebo i WRAP.2C vysatcil. Jenze to porad je docela drahy, musim pripocist karticky a pigtaly.
Jde taky o vykon. Asusy a podobny krabice jsou na urovni lepsi 386, kdezto 266Mhz PowerPC je o necem jinym. A je tam debian a ne nejakej hokus-pokus staros nebo mikrotik, o to ja nemam zajem.
Krabicka s dvema radii je treba sparklan (trendnet, tonze atd), jenze to ma v sobe vxWorks a to ja nechci. Potrebuju normalni linux abych si ta mohl nacpat vlastni statistiky a webovy hlouposti aby se to chovalo stejne jako bezny routery se slackem vcetne vzdalene spravy pres SSH.
Pro me by bylo idealni klasicke PC treba s PII-350 v nejakem embedded provedeni. Strcim si tam 512MB CFku se slackwarem, nekolik minipci karticek a jedu..
Ahoj, musel jsem převalit mašinu a současně přehrál i FW ve WRT z 1.4.3 na ten poslední.1.5. a i když mě net a VOIP běhá, mám problémy s NATEm. Směrování portů ve WRT jsem už taky zkoušel, nejsou ani IP blokovány. Poradí někdo jak to správně zapojit nebo nějaký odkaz. Sítě mi nic neříkají. Díky
Mám to takhle za sebou
1.WRT v režimu 2 veřejná adresa WAN
2. SIPURA LAn
3. si? karta LAN
Díky moc.