Mam doma pripojeni pomoci WiFi, bezdr. sitovku v pocitaci a antenu na strese. Ted jsem zacal doma pouzivat vice pocitacu, a tak bych potreboval toto pripojeni mezi nima sdilet, ale opet zase bezdratove. Vim, ze by to slo pomoci linuxoveho routeru se dvema wifi kartami ale spis by se mi libila nejaka mala krabicka. Muzete mi doporucit neco, co by tohle zvladlo? Proste prijimat wifi signal a distribuovat ho po celem dome. Mozna by to slo pomoci kombinace dvou client/AP, ale nevim. Diky za odpoved.
Obidve naraz dokaze aj ten WL5460_AP alebo WLAN Router..., ale je to v podstate nepouzitelne, pretoze je naprosto nerealne mat jednu a tu istu antenu na selektivny prijem od providera a sucasne ju pouzivat na kvalitne vysvietenie domu. Teoreticky bu sa dalo pouzit sustavu anten, ale to je zasa dost zlozite na realizaciu a navzajom si "kradnu" signal. Dalsou a v mojom pripade hlavnou nevyhodou je to, ze potom toto AP vysiela na tom istom kanali, ako je realizovany prijem a teda dochadza k ruseniu primarneho zdroja konektivity. Lebo nie som samovrah tak taketo riesenia som nedovolil zatial ziadnemu zo zakaznikov a jednoznacne uprednostnujem riesenie:
1 -> Klient s NAT-ovanim, FireWall-om a popripade DHCP a QoS - (vnutorna LAN je odstrihnuta a bordel ako Broadcasty atd. ostava doma)
2 -> AP pre vnutornu LAN na inom kanali a so zabezpecenim (Access controll a WEP resp. WPA), lebo sused by sa mozno tiez chcel pripojit ak ma doma NB s WiFi-nou (vsak zadarmo nech aj creva potrha - sused to uz zaplati). AP a klient su prepojene cez Ethernet kablom.