vyvstala mi potreba zajistit do nove vznikajici web aplikace moznost spolehliveho posilani SMS na vsechny operatory v CR. O dane problematice netusim (a bohuzel ani programator) vubec nic, mate s tim nekdo zkusenosti? Poradte bud primo reseni/firmu nebo alespon nejake slusne GSM forum, kde by vedeli vic. Par tech for uz jsem prolezl, ale prislo mi ze se tam dohadujou samy lamy.
Buď připojit mobilu přes sériové rozhraní nebo koupit PCMCIA karty na SIM a pak to odesílal přímo přes GSM.
Anebo preferované: nějak hacknout Seznam Email nebo podobnou službu (rozuměj: donutit jej, aby se přihlásil jako ty a odeslal SMSku; pokud to uděláš cachované, tzn. připojení bude jenom jednou za určitou dobu a mezitím se SMSky ukládají do cache, tak to nemusí být problém ani při posílání desítek SMS za minutu).
Btw. asi něco podobného také budu dělat, tak sem potom kdyžtak (čti: když na to nezapomenu) hodím link.
Zkusim to trosku priblizit: Bude to web system na managovani lidskych zdroju. Napriklad bude do systemu pridanej kseft urcityho typu. System zjisti ze tento typ kseftu ma na starosti Venca, vygeneruje tedy Venovi SMS aby se podival na web, ze doslo ke zmene. Predpokladam tedy ze smskovani bude narazove, nekolik dni nic a pak treba 30 nebo 50 SMS za den.