Ahoj lidi, moje sí? už druhým rokem jede na APčku D-link 900+ a kartách DWL-520+. Ideální sestava, perfektní signál, já měl vždy 71 - 75% na asi kilometr.
Před 4 dny se ale stalo, že úplně všem na síti (6 členů) klesl signál asi o 5%. Kompletně. Kamarád, co je od APčka 100 metrů přímou viditelností a na plechovku měl vždy 74%, má najednou 66%. Já na ten kilometr mam 63% a tudíž už se objevuje ztráta paketů. U ostatních je to podobný. Čím to může být? Teď jsem se tam byl podívat, kabely v pořádku, anténa v pořádku (všesměrová), AP v pohodě.
Je možné aby se přehřívalo? Nebo to může být důsledek rušení ? Myslel jsem že rušení vypadá tak, že signál je pořád stejný ale ztrácejí se packety v přenosech. Nevíte jestli jde nějakým nastavením zvýšit výkon? Co v menu jak je tam anntena right - left - diversity. Mám tam right. Nepomohlo by tohle přepnout na jinou volbu? Může mít WEP šifrování vliv na velikost signálu?
Prostě mě nic nenapadá, proč to najednou takhle samo udělao :/
PromiŇ ale trošku tomu nerozumim. Co myslíš tím PALem? A co s tím mají společného kamery? Ty nic nevysílaj ne?
Bydlím na vesnici co má 280 lidí, takže bych se moh mrknout co kdo má. Jen mi prosím tě popiš blíž, co přesně bych měl hledat (nebo jakou anténu na nějaký střeše).
Co ti mame na to rict. Duvodu muze byt vice. Vylez na strechu, zkontroluj kabel, konektory atd. Vse muze mit vliv. V PC si nainstaluj network stumbler a podivej se jak jsi na tom v pomeru signal/sum. Az podle vsech techto zjisteni, kdy nam reknes zda se neco z uvedeneho mnou projevilo nebo ne muzeme pokracovat. Jinak to je samozrejme loterie.