AP v módu klient může pozlobit a patří k nejméně spolehlivým. Z praxe vím, že je vhodné používat raději přímého klienta ve formě třeba karty PCI. V partii C bych to viděl na obrácené použití AP a APklient. Předpokládám, že maska je 255.255.255.0 .
Zařízení Wifi různých výrobců si nemusejí zrovna padnout do spojení. Bývá tu problém. Laborujte s wifi a klidně zkuste nižší a pevnou rychlost.
Problem je v tom, ze AP v modu klient spolehlive chodilo 3 roky, jen to byl vyrobce D-link. Vymena probehla proto, ze se zvysuje zahustenost siti v pasmu 2,4 GHz. V teto siti spolu bezdratove nekomunikuji ruzna zarizeni jak je zrejme z prilozeneho obrazku ale jen stejneho vyrobce. Ruzna zarizeni jsou spojena jen "dratove" pres switch a v tom problem myslim nespociva ale mozne je vse :-) Maska podsite je nastavena tak, jak bylo vyse napsano.
Zkusim tedy prehodit v bode C klient a AP opacne...
Pouziti PCI karty je nemyslitelne pri vzdalennosti k antene cca 35 metru, tak jsem to mel v pocatcich teto site pred 3 roky...
NEBUDE fungovat - nedopingate se mimo svou masku
je to na delsi vysvetlovani, chyba je na strane klienta. ktery provadi preklad MAC adres na svou MAC a v teto konstelaci pak pakety nevi kudy se vratit zpet
Přesně to napsal JeT a ladarozan - bylo nutné dát AP do bodu B a v mém bodě C použít klienta, zcela jistě z toho důvodu, který JeT popisoval. Mrzí mě to, protože potřebuji ještě připojit jeden bod poblíž bodu C - pokud bych na střeše měl AP v módu AP - nebyl by to problém. Pokud bych použil wireless bridge (WDS) jak navrhuje cipis, tak to myslím nejde. Mrzí mě to zejména proto, že to se zařízením D-link bez problému fungovalo i opačně a když jsem do bodu C dal zkušebně AP 3COM, tak fungovalo dohromady jako klient i AP, na který se dal připojit ten další bod (tuším že to byl mod AP/REPEATER). Bohužel je tu v okolí na 13 kanálech 2,4 GHz cca 54 sítí a to mě nutí z pásma utéct. Když jsem tu sí? před třemi roky budoval, byly vidět 4 sítě.... :-( Chtěl jsem postupně všechny D-linky nahradit těmi Ovislinky, ale to bude asi problém. Pokud má někdo chu? nad tím zapřemýšlet a podívá se na obrázek stávajícího stavu a napadne ho jak tu sí? pokud možno levněji přesunout celou do 5GHz, budu vděčný. Předesílám že už mám koupené 3 ks Ovislink WLA-5000. Děkuji všem co mi tu pomohli, alespoň už ten internet běží :-)
muze jich mit ve WDS dokonce 7 ahalvne je opravdu od mod ap-client opravdu tranparentni. krom toho s nektyrym Firmwarem podporuje primo mod repeter ale rekl byhc ze je to k h......
Nez jsem si koupil tyto zarizeni pro sebe, daval jsem je na spoj bod-bod vzdálenost presne 3 990 m. Kopirovani z PC pripojenych na switchi za obema AP jelo pri nastavenem outdoor kanalu 1 700 kb/s ( nevim presne jak se dela prepocet ale asi 20Mb/s ?) Pote, co si klientsky firmware usmyslel, ze pojede radeji na indoor kanalech (chyba firmware), klesla rychlost kopirovani na 1 300 kb/s. Pri spojeni pres WDS se ale takovych hodnot neda dosahovat ani vzdalene, ze?