Zdar, muzes prosimte nak zazumovat na pohledu cislo 5 zhruba uprostred na komin co je pred kopcem Bulovka? Ja sem asi 50m od toho kominu, videt ale nejsem. Ale stejne planuju stabvu naky tyce na strechu (strecha je max. o 5m nizsi nez ten komin), takze dyby se ti treba povedlo napocitat kolik cervenejch pruhu z toho kominu vidis, tak bych mohl odhadnout, kolik metru nam chybi. Jinak mam Avayu i s celkem slusnou antenou, takze zkouska neni problem. Ty uz neco na strese mas?
Zdravim všechny,jelikož bydlim ve Veleňské ulici(berkuv pohled číslo 10-oprejskanej barák uprostřed)chtěl bych se zeptat jest-li by jste mě nepřibrali do party.Dík.
OK, cumel sem na ten zoom a asi je to ten nas komin, takze zacnu stavet rozhlednu na strese abych se na tebe dobouchal
Jenom sem tedka mimo domov, tak to asi nakou chvili potrva... A jak ses na tom ty, uz ses s nekym spojenej? A co HW, budes mit tim smerem co sem hozenou nakou antenu?
Hwuron700,Pent133,notebook486-planuju ted prikoupit dalsi(XP1800)jinak planuju koupit ten komplet avaya koncem prazdnin-hlavne aby to k necemu bylo-na net jsem pres modem.Abych nezapomel mam 8port HUB a nejakej HW srot.
RE cred, pepus, ...:
Myslim že je nás už docela dost na to abychom začli uvažovat o nějakém technickém a organizačním řešení našeho access pointu. Můj návrh je tedy takový:
Základem by byl router na kterém by bylo možno provozovat rh 7.3 a disponoval by pci rozhraním. Pokud byste měli tip kde by se dal takový comp levně sehnat, tak neváhejte a dejte vědět :-)
Dále by se ap skládal ze dvou částí:
1. část by tvořila karta orinoco + směrová anténa pro připojení do internetu (např. k LiTinOveWeedle)
2. část by tvořila karta orinoco + jedna nebo více sektorových antén pro připojení členů patřících k ap.
Přičemž navrhuju že já a tomcat si vezmem na starost především 1. část a cred s pepusem by si vzali na starost 2. část. Teď by to především znamenalo prostudovat typy antén a jejich parametry, a s ohledem na potenciální členy našeho ap navrhnout jejich nasměrování (případně zakreslit jejich akční rádius), zjistit jestli pepuse pokryje taky sektorová anténa, nebo jestli bude potřebovat směrovou atp.
Toto je tedy moje představa o realizaci ap a byl bych rád kdybyste se k tomu nějak vyjádřili - jaké máte připomínky, nebo můžete navrhnout řešení podle svých představ. Cílem je abychom se na něčem dokázali společně shodnout a mohli to začít realizovat.
Ahoj. Bydlim na rohu ulic Libeznicka a Klapkova (identifikovala jsem strechu na druhe berkove fotce). Vlastnim domaci LAN, zatim se k internetu pripojuji pres dial-up.
Neni pro me problem se postarat o antenu. Na druhou stranu misto, kde bydlim, neni z hlediska viditelnosti jinych bodu v Praze tak dobry, ja bych si prala.
V současné době se nacházíme ve fázi návrhu ap, veškeré náměty a připomínky k tomuto tématu jsou tedy vítány.
V další fázi by mělo dojít na nějaký rozpočet a návrh zafinancování projektu. Poslední částí by měla být samotná realizace, která pokud bude vše dobře připraveno a navrženo, by měla být už poměrně rychlá.
Zdar,
k tvojemu navrhu - podle mojich informaci se neda pripojit na jednu kartu dve jine anteny - je to hode prisne. Prez rozdvojku muzes mit leda 2 totozne a to jeste se stejne dlouhym kabelem.
Ale jinak na diskuzi je myslim lepsi to proklabosit ustne. Co se treba sejit (vsichni Kobylisaci), jestli tu jste nekdo tuto stredu (17.7.). Misto bych navrhnul hospodu vedle autobusove zastavky stirka (takova ta s teraskou). Skocim se tam podivat jak se to presne menuje...
Bylo by dobre mit hrubou predstavu kdo vsechno muze prijit, takze se nejak vyjadrete.