Vzkaz pro Michala z Botanické 30:
Michale zaprvé ti nemám jak odpovědět, krome této možnosti, protože jsi mi na sebe nedal spojení a zadruhé jsme si asi nerozuměli; ta nabídka těch přípojných bodů znamená, že je možnost je tam vybudovat v případě, že by to někomu pomohlo. A to, jestli jsi v dosahu nejake WiFi sítě se musí zjistit na místě.
Ja jsem to prave myslel tak nejak teoreticky kdyby se tam ten pripojny bod na bazi Wifi zridil tak zda by to dosahlo ke mne...
(roh susilova-botanicka) vzdusnou carou cca 600 metru na Konecneho namesti.. hm no jeste je to ve druhem patre a to, ze bych budoval neco na strese si neumim vubec predstavit, ale kdyby se to vsechno dalo nejak za nejaky rozumny peniz vyresit...
jde mi hlavne o internet
Myslím, že si pořád nerozumíme. Já nemám na Konečného nám přípojný bod ani možnost připojení na net. Ani v těch dalších místech. Je tam jen možnost toto udělat pro někoho, kdo by potřeboval bod v tomto místě, aby se přes toto místo mohl připojit jinam, kde by snad už měl net zajištěný. Možná, že to je něco, co je nepochopitelné ale je to tak.
Navíc já sám nechci zjiš?ovat kdo je kde v okolí, to si musí zjistit, ten, kdo by chtěl této mojí nabídky využít a navíc a? si uvědomí, že by zřízení toho bodu musel zaplatit. Já sám zájem na jeho vybudování momentálně nemám.
Jinak, 600 m na přímou viditelnost neni daleko. To by šlo. Mohlo by to jít i když tam přímá viditelnost nebude (záleželo by jak by byly ty antény moc "utopené" pod "obzorem". Ja samozřejmě počitám s tím, že by se anténa umístila na střechu. Je tam anténní stožár, na který by se dala přidělat.
Zdravim vsechny.
Chtel bych se pripojit v centru Brna (ulice Orli). Co musim udelat, aby to bylo mozne? Kde jsou vubec nejake podminky k precteni?
Diky moc.
Mně to chvíli trvalo ale už jsem si asi uvědomil v čem je problém: ti co se tady ptají a mají jakýsi zájem o připojení na CZ FreeNet v Brně nemají ve valné většině možnost připojení na net. Byl bych rád, kdyby se tady ozvali ti, co mají možnost připojení na internet a jsou ochotni ho za nějakých podmínek poskytnout ostatním. Bylo by asi dobré, kdyby to dali jasně najevo, abychom věděli odkud lze takové připojení brát, protože o to tady fakticky jde. Dík
P.S. Je to i můj případ (či spíš toho na koho jsem připojený já, protože i já mám zprostředkované připojení) a ten přípojný bod je v Kamenné čtvrti v Brně.
Teď se ukáže co jsme zač.
Mam zajem se pripojit ale bydlim na ulici Vyhon 51, coz je dost v doliku. Vidim na par panelaku na ulici Vetrna a jeste na nejake panelaky na druhe strane ulice Vyhon.
Mam zajem o připojeni jako klient, ale v pripadě potřeby jsem
ochoten vybudovat a provozovat i uzel sitě.
Lokalita: Masarykova čtvr? - Lerchova - blízko křižovatky s Kampelíkovou.
Výhled na Špilberk, střed města, Líšeň, Vinohrady, Černá pole
(MZLU a kasárna), Palackého vrch a velká část okolí (SV strana
kopce od Barvičovy dolů až po Kraví horu).
podarilo se nam se sejit v obdivuhodne vysokem poctu, odhadoval bych cca 30 lidi, seslo se par starych znamych, zda se ze nastava opet zlata era pocitacu a siti (do kompletu 141.ZO schazel jen liskar a gregor)
jako prvni bod probehlo seznameni, protahlo se na cca pul hodiny, potom jsem rekl par slov pro nove cleny, vetsinou klienty
dalsi body jsem si nestacil vykricet, je nutne pouvazovat o schopnejsim moderatorovi se silnym hlasem, tak jen napisu jaky je stav a oteviram k nim diskuzi
Co noveho v tomto roce ??
V brne by jsme se meli konecne zridit nekolik funkcnich nodu a propojit se navzajem, za timto ucelem shanim stary hardware aby se mohlo postavit nekolik routeru z darovanych soucastek. Moje predstava je ze po sestaveni a zahoreni cca 5-7 sestav, vymysleni image pro router bude stacit rozvest pocitace tem kdo chteji delat nod a zasunout kartu. Nemohu uspokojit vsechny zajemce, takze budu postupovat na budovani trasy smerem z vychodu na zapad, tj Lisen, Vinohrady, Zidenice, Cerna Pole, Zabovresky atd. Pokud je schopen nekdo delat severo jizni trasu at se ozve.
Tento rok by mel byt ve znameni ronji nejenom v prazskem czfree. Je to super napad, jen ta realizace nam pokulhava, clockovo reseni funguje, ale pro vetsi pouziti by to chtelo neco opakovatelnejsiho. Vyzivam vsechny bastlice ku pomoci at udelame aspon par prototypu. Ukazka ronji se neuskutecnila, ale masinka se blizi uspesnemu dokonceni elektroniky.
Pravidla czfree z fido - doporucil bych vsem si precist fido pravidla, zverejnene na czfree.net (hledej vyraz FIDO), bohuzel jsme se nikam neposunuli, ale je jasne ze bez pravidel to v budoucnu nepujde, mozna budou vznikat za pochodu, aby nebyla dopredu prilis svazujici
nakupy karet a anten - bud resit tim ze nekdo zacne vyrabet balicky, nebo se domluvi par lidi co se zna a nekdo zajede do prahy nebo objedna poslani postou, pokud se nekdo chce stat dodavatelem v Brne, podobne jako byl Deu v praze je zde moznost otevrena, ja sam to delat nehodlam, proto se na mne s nakupem NEOBRACEJTE
propojeni testovacich nodu - v seznamu nodu neni napsano ze vetsina nodu vubec jeste nefunguje, zaradim dalsi seznam testovaci a funkcni nody, kde bude popis jak se pripojit a kde testovat, (sorry radku ale stacilo poslat mail)
propojeni s czfree Praha - byla domluvena gateway do prazske site pres internet abychom mohli nahlednout a prispivat do connected fora (interni forum nepristupne z internetu)
mapa, web, redakcni system - pokud ma nekdo dost schopnosti aby se neceho z tohoto ujal budu jen rad, da se vyuzit forum a databaze v praze brno.czfree.net je zatim jen mirrorem, podobne jako v praze web dela carlos, ktery muze pripadnemu spravci webu brnenske casti rict vice o moznostech doporucil bych tydyta, nebo PES pro spravce webu v Brne, mapa podobne
diskuze se rozebehla hned po seznameni (omlouvam se ale nejak jsem to neubrzdil) a koncila az po mem odchodu (doufam ze nezustal nejaky dluh, pokud ano at se prihlasi kdo jej uhradil a ten kdo jej zpusobil, nebo zavedeme placeni pri odberu a nebo se nesejdeme)
tot zatim vse, ale vidim ze s lidmi ze 141 a dalsimi se budu muset sejit separatne, protoze to budou predpokladani tahouni czfree brno
Ac uplny novacek na czfree.net, dovolil bych si zahajit
diskusi nekolika poznamkami.
- Ronja: jako kdysi davno byvaly bastlir jsem se podival na ta schemata a musim
rict, ze tam je spousta prohresku proti reprodukovatelnosti.
Nemam uz prehled pres rozptyl parametru dnesnich soucastek
a podobne, ale myslim, ze by to chtelo upravit. Bohuzel se toho
sam nemohu ujmout,.
- web, mapa a pod. Dobrou mapu pokladam za informacni zaklad
ke kazdemu bodu by melo byt receno, zda je to
-vyhradne klient
-klient s moznosti vybudovani uzlu
- pristup k internetu v danem bode
- ktera z techto moznosti je funkcni/budovana/zamyslena
- kontaktni osoba pro dany bod, mail ci jine spojeni.
Asi by to slo jeste vylepsit, ale tyhle informace pokladam
za nezbytne.
Zdravím, tak jsem se při svým dial up internetovým putování dostal až sem, no a konečně snad vidím trochu šanci k rozumnýmu I-připojení. Chcu se tada zeptat jak to vypadá s Líšeňskou sítí a jestli je možný se na ní bezdrátem připojit. Na líšeň vidím poměrně úplně slušně. Díky za odpověď. Polymorph.