Předem se omlouvám že položím ten stupidní dotaz - jak a co - ale nejsem moc chytrej z vašeho RIPE. Jsme zde dvě sítě (současně připojeno 400 lidí) a chceme přejít na CZFree rozsahy. Plzeň-jih - více obcí o různém počtu obyvatel. Dejte si někdo prosím práci a "nakopněte" mě. Snad to zvládnu zaregistrovat Díky!!!
No tak popis svoji sit. Jaky mesta, kolik potencionalne pokrytych lidi a kolik mas ted lidi.
Pokud je pro oblast uz rozsah pridelen (najdes v ripe a/nebo v tyhle diskuzi) tak pozadej o prideleni prislusneho spravce. Jinak si najdi nejaky volny rozsah a stan se spravcem pro svuj okres nebo nejakou prihodne mensi administrativni jednotku. Driv se davali cely Bcka, ale jaksi jich zacina byt nedostatek, takze si vem spis neco mensiho, odpovidajici velikosti oblasti nad kterou chces mit spravu.
Tak co se týče Pilsfree tak naše sítě jsou vzdáleny 25km od Plzně, takže na nějaké jednoduché propojení to zrovna nevypadá. Dalším problémem je, že pokud se nepletu tak rozsahy, které zpravuje Plisfree jsou určeny právě pro Plzeň, proto bych byl spíše pro možnost nějakého jiného vlastního rozsahu. Pokud bych se stal správcem rozsahu, tak to má ještě jednu možnou výhodu. Jsme tu celkem čtyři spolupracující občanská sružení, které by tímto mohli využívat rozsahy CZFree.
Koketuju s myslenkou rozjet nejakou free sit tady u nas v Chocni a okoli (mezi Pardubicema a Ceskou Trebovou). Chci se zeptat kdo mi je schopen pridelit nejaky rozsah, popripade jak je to s pripojenim do zbytku site czfree (mozna OT ale nenasel sem relevantnejsi thread)
Zdravím všecky. Tak jsem obeslal několik lidí a ozvali se mi jen z Tišnova, ale nemají toho moc co by nám do Velké Bíteše předali, max něco na čas pro účely testování, ale to je takový těžkopádný. Brno nějak nekomunikuje. :-(
Tudíž bychom rádi zažádali o nějaký rozsah přímo od CZFree z Prahy. Je tu tedy někdo kdo by byl ochoten nám s tím pomoci?
Nejspíše by se jednalo o několik C sítí? Zhruba čtyři by mohly stačit? Osm by bylo ok. :-)
A je možnost nás nasměrovat k nějakým informací ohledně VPNka do CZFree? O něčem podobných trochu uvažujeme a rádi bychom se do něčeho podobnýho zapojili.
Díky moc všem za případnou pomoc.
dík za pomoc zdenek_dc. Tak jsem si našel kousek volnýho místa a pokud s tím tedy nebude nějaký problém, tak bychom si rádi vzali následující rozsah. V lepším případě tento 10.71.0.0/22 , pokud by někdo uznal, že je to prostě moc, tak jen 10.71.0.0/23. Doufáme že to projde, už hodně dlouho se snažíme něco získat. Kdyby něco, tak pište.