Jo, takhle mam reseny prototyp 1Gbitu ale skoro nic se tim neresi z hlediska jednoduchosti. U tech rychlejsich siti je to ale nutnost, tahnout medeny kabel od veci za x-desitek tisic do prostoru ohrozeneho uderem blesku je o nervy. 100pro reseni je tam hodit FPGA pole s ethernet konvertorem a na vystup dat gbic sachtu.
Jinak 100Mbit testujem blbovzdorny prototyp s LED diodou jako vysilacem. Nacpe se to do 125mm plastovych trubek po ronje a ma to podobne vykony. CEO to zatim predbezne spocital na 20k za kompletni elektroniku na spoj vcetne dane a danovych dokladu a 2roky zaruky.
vyrobil jsem 12 ronji a po prvotnich pokusech kdy jsem si myslel ze drzak vymyslim lepsi jsem nakonec skoncil na lehce upravenym puvodnim s gumama.
s vlastnima pokusama jsem na tom byl tak ze se kazdej tejden jezdilo dozamerovat, s osvedcenou koncepci to jednou namontuju, pockam az si to sedne, dosteluju a je to na veky
uz aby ten 100Mbit byl, tesim se jak malej kluk bude to pecka
Podle mne, kdyz jim to funguje aspon na kratke vzdalenosti, tak to meli zacit prodavat s mechanikou na kratke vzdalenosti. Stejne mnoho lidi nebude potrebovat dlouhe skoky. Ja osobne nebudu potrebovat delsi skoky jak 25-50m. Sem tam do 100m.
Jeden asi 750m, ale to bych asi opravdu koupil LaserBit nebo Orcave s autodoladovanim.
Takze kdyby prodavali 100vky na kratke vzdalenosti, tak by se jim zacaly vracet penize a meli by dalsi money na vyvoj. A jak Rys tak Mr Mnaga prohlasili, ze maji uz 1Gbps prototypy. Nevim, jaky je problem u techto zarizeni se vzdalenosti, vysilaci a prijimaci, ale na kratke vzdalenosti cca 100m snad neni problem, ne?
Lada kdysi rikal, ze se musi udelat dobra strategie financovani atd. Asi se mu to bohuzel nepovedlo, nebo nemel cas.
Tohle berte jako radu (ZDARMA), jak si mozna prilepsit.....