Taky potvrzuji. Při nahrávání FW APlite někdy došlo k chybě ve wifi - špatně to ukazovalo signál (např hodnotu 1/253) blblo wifi a nepomohlo ani nové nahrání FW přes tftp. Testuji verzi wrt-311_1.5.3.CZ protože jsem někde četl že novější FW už má ochranu či co. Mašina jede 14 dní bez jakéhokoliv problému.
1. Jaky port na switch se pouziva pro tftp mod ( taky ten 1 jeak u ovise)?
2. Zkousel jsem nahrat do WA-2204A clockFix pres 1 port. Nahrati probehlo, ale ted se zda, ze je ulpne mrtvy. Nereaguje ani v nouzovem rezim. Jedine co u nej funguje je ip 192.168.2.1. Nani se lze dopingnout.
3. Dale by me zajimalo co znamena ta ip 192.168.2.1
4. Je postup nahrati fw WRT-311 stejny jak ho popisuje jimmy_cr na foru o Ovisinku 5460 ?
1. Odpoj AP od napájení.
2. Zmáčkni tlačítko reset vzdadu na AP a přitom AP připoj k napájení. (stále držet reset!!!) Pak ještě drž cca 10 sekund.
3. IP na tvém PC nastav 192.168.1.2 maska 255.255.255.0
4. Zadej příkaz: tftp -i -v 192.168.1.6 PUT 1.bin
5. Zadej příkaz: tftp -i -v 192.168.1.6 PUT 2.bin
6. Odpoj AP od napájení.
7. Zmáčkni tlačítko reset vzdadu na AP a přitom AP připoj k napájení. (stále držet reset!!!) Pak ještě drž cca 10 sekund.
8. Zadej příkaz tftp -i -v 192.168.1.6 PUT 3.bin
9. Čekej než se AP restartuje (cca 2 minuty) Nevytahovat z napájení!!
10. Zařízení by mělo mít IP 192.168.1.254 což se dá ověřit příkazem: ping 192.168.1.254
11. Připoj se na webové rozhraní zařízení.
12. Nahraj konfigurační soubor config-1.5.x.dat v položce Správa -- Uložení / Obnovení konfigurace.
13. Hotovo. Nyní jen nastavit jak člověk potřebuje.
Update: Syntaxe -i je nastavení binárního přenosu ve win tftp.
! Zatím jsem neřešil přechod z tohoto FW na jiný. Tzn není návratu zpět na originál FW.
No jinak nevím jestli je zrovna cool do jakéhokoli hw ap nahrávat FW od firmy Satca. Sice jsem nikde nečetl nic o lincencích atd... a na nových verzích maj údajně ochranu, ale taky si na tom dali nějakou práci....
Ja FW jen testoval. Kdyžtak přemýšlím ani nevím proč sem ten návod dávám
To LT.CLOUD:
Zatím jsem clockfix nenahrával ale jak vidím ani se do toho radši pouštět nebudu. Tady moc neporadim. Snad jen zkusit natlačit přes tftp fw aplite a třeba na tu ip co "funguje". Jediné co by snad mohlo pomoct je napojení přes sériák - to jsem zatím nezkoušel, takže neporadim.
Takze 232 je na kontaktech oznacenych J1. Dkyz to vezmu zleva pri pohledu shora diodama k dobe, tak to ocisluju 1(hranaty) 2 3 4 5 6, tak 6=GND 5=OUT 4=IN.
Pokud nepochopi nedo, tak to pro něj aj vyfotím
Jinak zitra sa s luzarem chystame na JTAG. Kabel hotov, linux taky nachystan. Uvidime co vykouzlime. Pak dame echo.
chystam se koupit WA-2204A-TX. Rad bych se pripojil prez mikrovlnu, ale sance jsou nejiste (spatny vyhled), takze mozna to budu pouzivat jen jako router pro stavajici pripojeni (kabelovka). Rad bych se zeptal:
- umi to pracovat ciste jako router 1xWAN na 4xLAN uplne bez WiFi ? Podle manualo se zda ze jo, ale radsi se ptam...
- kdyz to pracuje v modu WiFi bridge, jde to rozchodit bez NATu (tj. aby ven byli videt MAC pocitacu z lokalni site)?
- umi to forwarding vnejsi_port -> lokalni_ip:lokalni_port? Z manualu se zda se spis jen vnejsi_port -> lokalni_ip ...neumi to nejaky vylepseny firmware?
P.S. pardon za predchozi dotaz mimo tenhle thread, nedokazu ho smazat
Kdyz zarizeni s origos firmwarem dam do modu "bridge" tak vsechny rozhrani jsou spojeny pod IP v pozce menu TCP IP settings->lan interface ? ale menu wan interface je porad aktivni a da se tam leccos nastavit, ale wan port to neovlivnuje?
Da se potom z LAN i WAN i WIFI bez problemu dostat na konfiguraci pres IP v LAN settings?
Chci si byt jen jisty ze to tak pujde, tak predem dik za odpoved.
chci se zeptat, jestli tento router podporuje dynamickou IP adresu. Mam doma internet 4-G od tmobilu, a ten bohuzel prideluji IP adresu pri kazdem pripojeni.