Hmm tak se koukam ze jsem rozjel docela zajimavou diskusi Takze je to realny? A da se vyrobyt/sehnat UTP rozhrani? Jestli jo tak super, kde se to da nsenat? (web...)
Ahoj Clock, chtel bych se jeste zeptat jaky je problem u RONJI pouzit transceivery AUI/TP chodilo by to s nim? (mozna bych mohl nejakej srtarsi mit ale neni to nic jistyho)
Musel by to byt transceiver ktery ma TP samce a AUI samici (tedy by musel obsahovat zejmena zdroj +12V, protoze na TP, jak znamo, +12V neni). Opacne transceivery jsou tam schopny fungovat pouze v pripade, ze se jim da vysvetlit, aby byly fullduplex, a clovek si do nich dobastli to napajeni +12V
a sezene prislusne konektorove redukce..
b) tistaky povazuji za lepsi / pro mne prijatelnejsi variantu, bez problemu to funguje...
me by ale zajimalo oduvodneni toho 'oficialniho nazoru', ze tistaky jsou k nicemu... je to tak jak jsem psal drive?... co se k tomu da dodat? dik za odpoved..
Cafte,
takze som vcera dorucil tu ziadost na druzstvo. Akurat vcera trocha zmenili nazor v prerokovavani tejto ziadosti.
Minule mi vraveli ze sa to prerokuje na schodzi druzstva dnes, t.j. 17.12. Vcera ked som to tam doniesol, vraveli ze to bude stacit prerokovat v predstavenstve druzstva, a vysledok mi daju vediet po sviatkoch.
Takze verim ze po sviatkoch to bude schvalene a pohne sa s tym.
Pratele, tak konecne mam slibovane ceny od providera, ktere jsem slibil zjistit. Je to o zdibec vyse, nez jsem predpokladal; nutno podotknout ze i tak je to velmi slusne a navic za to muzu ja, protoze jsem zivotni optimista ;-)
Ceny za pocitanou megovou linku ani uvadet nebudu, protoze pro nase potreby ma smysl spis pomalejsi ale nepocitana linka. Nuze tedy:
Jedna se o ceny pro NEKOMERCNI sit, vysvetlil jsem jim podrobne co planujeme. Ceny za bezne komercni pripojeni jsou pochopitele mnohem vys.
Pocitat umite sami. Kdyz se to vhodne nastavi k poctu lidi, tak cena pro jednoho by mela byt +- na urovni 500 Kc s rychlosti podle aktualniho vytizeni linky.
Dle jejich slov by se s cenou dalo jeste v urcitych mezich hybat smerem dolu, pokud by napr. nekdo z nas jim nejak vypomahal s budovanim komercni site, atp. Ja osobne si myslim, ze pokud by bychom na to nepotrebovali doklad tak muze dojit k dalsimu posunu niz.
Tak tu mame Novy rok,....jestlipak nam prinese i Nova pripojeni?
- Vsem preji mnoho uspechu v Novem roce a zvlast preji nasi spolecne siti v Mecholupech, aby se jiz zacala rozvijet. Doufam, ze se jiz brzy zacne neco dit a povede to k uspesne realizaci site. Ahoj ALL PetrK.