zakladni antena na AP (WRT-311) mi neumoznuje doma pracovat s NB pres WLAN ve vetsi vzdalenosti (cca 25 metru a 4 zdi od AP), nevim jakou indoorovou vsesmerovou antenu poridit, jaky od ni potrebuju zisk, existuje nejaka utilitka, ktera nameri momentalni efektivni zisk z NB, pripadne provede jemnejsi odhad na zaklade vlozenych parametru?
Zdrvim, jak to tak popisujes tak se mi zda ze mas 311 na nizkym vykonu zkus ho zvednout. Pac ja mam Orinoco AP 500 bez anteny (tedy na 15 db) a propalim se tim az do sklepa tedy pres 2 zelezobetonovy stropy. Sice signal je na 15 % ale rychlost je stale cca 200 kb/s !!!
jezis to zas bude neco jako ssid "kancelar" co nas tu strasi..clovek to chytne na bily hore, na dedine, v liboci i ve vokovicich
myslim ze nejrozumnejsi by bylo dat to ap nekam do prostredni mistnosti..a v nejhorsim pridat 5dBi pendrek, hlavne tam proboha nesvitte nejakou silenosti, jnak vas budou mit okolo vsichni radi
AP kvuli umisteni telefonni pripojky a PC premistit nemuzu, mistnost, kterou potrebuju pokryt je navic v patre, AP v prizemi, nevim, jak by chodila nejaka sektorovka, mozna by se dalo o ni uvazovat.
Co se tyce (ne)ruseni, jen blazen by se tu, na kraji malomesta, kde ADSL je jednoznacne nejvyhodnejsi reseni, pokousel pripojet k Netu pres Wifi, kde na nejblizsi antenu vzdalenou vic nez km je stejne prd videt a z hlediska potreby vytvorit domaci sit to vidim s prihlednutim k sousedum podobne...