jsem taky pro. rozhodně by to byla další záslužná práce. ja osobne by jsem byl spíš pro seti ale výběr by jsem nechal na každym správci rotru at si sám rozhodne co je mu milejší.
Jasne Clocku, celej svet ted mluvi o GRIDech ale pro tebe to je picovina. Devitalizace se da pouzit jen nekdy a pocej,az ti nekdo z rodiny zemre na rakovinu. Pak budes vsude instalovat United Devices Cancer research jako ja,kdyz mi zemrela babicka
je to vlastně každýho věc jestli chce zkoumat sám sebe nebo něco jiného.
Takže nechci rozpoutat válku co je lepší ale každej by se měl rozhodnout pro to do čehu přispěje....
clokova zmínka o datagridech a servrovej farmách mě vnukla jistou myšlenku. co takle naprogramovat vlastní softvare pro distrubuované výpošty a dát ho k dyspozici ke stažení pro členy czfree. moje představa je zhruba taková zě by vlastne tenle sofware umoznoval zprocování zůznejch druhů ukolů(od matlabu až po seti nebo výzkum rakoviny) Mohlo by to fungovat tak že by se požadavek na zpracování dat poslal na nějaký konkrétní počítač který by se staral o organizaci zpracování dat a tan by pak data rozdělil a poslal na zpracování na jednotlivá počítače. Z programování dystribuavanejch aplikací zkušenosti. co si myslíte o proveditelnosti tohodle nápadu?
Bohuzel, clock ma pravdu, na routerech je problem se spotrebou a kdyz se tam neco sramta tak to bude vytezovat procesor a ten bude mit cache zaprasenou datama. Dokud neni CPU velmi vykonnej k objemu dat pres sit, tak to nedoporucuju. Uz kvuli te spolehlivosti, kdyz klekne router tak to dalsim lidem pridela vic problemu a sezere vic elektriky, nez kdyby se vsechno tohle pocitalo na jednom athlonu 2000 kterej se koupi spesl na to.
Takze vyuzivat idle pracovnich stanic, routeru ne. Jinak to je ale pekna myslenka, bohuzel prave pro problemy stability routeru ne moc dobre realizovatelna. Ale at si kazdy na svem pocitadle provozuje co chce.