Koukám že, Sparklan asi nebude to pravé. Mel jsem tu dnes zápůjčku. Sparklan má ve verzi s FW 1.0.0.12 jednu malou nevýhodu jede jen na indoor kmitočtech a na 2,4 Ghz má pouze 11 kanálů tedy verze US. Zaujal mne Gookinův příspěvek a obeslal jsem pár známých a dostal jsem zajímavou odpověd. Kdesi se ztratila jedna zásilka (kontejner) do US a byla indicie že, skončila v EU. Tím pádem FW 1.0.0.15 dělá správně to co má. Zprávu nebertze uplně vážně mám ji z druhé ruky. nicméně nevím kde byl koupen tento stroj udělal jsem to samé co gookin a strojek se kousal až po restartu umřel taky. jinak komunikace s dalšíma atheros záležitostma nic moc. zdravím Karel
PS: Jedna zkušenost ze včera z I4 která možná s tímto souvisí a díky níž zaplat bůh že, jsem tento jak zde čtu šit nekoupil. Při nákupu techto strojů jsem zaplatil a šel zboží převzít. Zboží jsem si nechal předvést návod by byl ale, nyní si uvedomil že, ten můj byl v americké angličtině český chyběl. Podotkl jsem že, bych český návod celkem přivítal. Pan výdejce zavolal pana šéfa s tím že, pan Sedlák tam není a přijede za půl hodiny chtěl jsem si čas ukrátit prohlídkou druhého stroje pan výdejce mne ho vytrhl s tím že, zboží je jejich a upadl mu na zem (nevím dle obch. zák. po zaplacení bývá zboží už zákazníka) řekl jsem milému výdejci že, to nechci a najednou jsem zboží měl zaplacené a bylo moje No občas je dobré pohrozit policií což jsem udělal najednou bylo jiné zboží poté i odcestovalý pan Sedlák a ten přišel s touto reakcí: VRA?TE PÁNOVY PENÍZE A VYHOĎTE HO" Takže až, budete potřebovat neco navíc v I4 dávejte si pozor na to aby, jste náhodou nebyli vyvedeni za flígr. doufám že, pan Sedlák měl pouze dozvuky z silvestrovské chlastačky a uvědomí si to že, tam nechodím se koukat na jeho podnikatelskej ksichtík ale, nakupovat zboží z čehož je živ. Taky se může stát že, až se ožeru já tak si klienti budou chodit objednávat a vyzvedávat zboží osobně. To že, rozšířil podnik a má nějaké klienty neznamená že, se k nim může chovat jak k dobytku a to ten dobytek ještě urážím.
Jo a další vec co mne fakt sere jak mne neustále chodí rádoby neobchodní emaily "pokud se vám zpráva nezobrazí klikněte si na naše i4 stránky".
Ohledne obnovy spatneho flashe.
Podarilo se me pripojit pres seriovou konzoli k vxWorks boot loaderu, nastavit jej, aby si vzal image z tftp - image si stahne, ovsem neporarilo se me nastavit dalsi boot parametry, aby z nej nabootoval. Nevyzna se nekdo ve vxWork boot loaderu ?
Vsechna tato zarizeni s chipsetem atheros jsou po hardwarove strance naprosto dokonala. Bohuzel vyrobcum asi nezbyl cas (nebo penize) na vyvoj software, takze v praxi se daji pouzit jen obtizne.
Trendnet ma v rezimu klient chybu, takze se temer s nicim nespoji. Jestli si dobre vzpominam, jedna se o bit "ESS capabilities" v association requestu. Ma tam byt 1 a on posila 0, takze AP ho odmitne. Uz je to dlouho, co jsem se v tom hrabal, tak snad se nepletu. Pokud jako AP mate kartu v PC / WRAPu, daji se upravit madwifi tak aby tento bug ignorovaly, pak to funguje.
AirCA8 jako klient chodi docela dobre, musi se tam flashnout firmware 1.03e07 z ovislinku. Po urcite dobe zarizeni prestane byt videt po bezdratu, ale to co je za nim komunikuje porad.
Nejlepsi HW klient s jakym jsem se setkal je WLA5000AP (1.08e08), s tim zatim zadne problemy nebyly.
WL5000AP mame ve WDS a propousti traffic odkudkoliv Jinak by nam tu asi nic nefungovalo
S TEWkem tez nemame problemy. Ale jak jsem tu na VF pozoroval, tak je to asi kus od kusu
Kdyz je to router s NATem, tak to funguje, protoze client stale vidi jednu primo pripojenou IP, jako by tam byl PC. Ale prekvapuje me, ze tam mohla byt pripojena i brana do internetu a chodilo to. Jedine vysvetleni me napada, ze kdyz client videl na ethernetu jen jednu MAC, tak na ni automaticky posilal vsechny packety. To by bylo softwarove resitelne ..
thnx uz mam na ceste stary dobry CM9 do myho routerboardu... casy kdy se setrilo kde se dalo jsou pryc, dneska jsou mi cennejsi moje nervy a cas. ale urcite "nad timto zarizenim nelamu hul", vyzkousim jej az nebudu mit co delat...