zdravim,
jsem priznivcem sitovani a czfreenetu. pristehoval jsem se do slatinan, vystrcil nakou antenu, kouknul se co slysim za apcka. a ejhle objevilo se mi ssid
CZFree.Net.slaticech
Rad se zapojim do budovani czfree site ve slatinanech. blizsi info dam pri nejakem blizsim kontaktu.
routum zdar!
Ahoj, jak sis asi vsiml na mape, ve Slatinanech je pristupovy bod CZFree.Net.slaticech
linka mezi Slatinanama a Chrudimi je realizovana na 2.4 GHz a projde jim asi 2 Mbit/s.
Pres nase obcanske sdruzeni CRFreeNet je mozne koupit konektivitu za 350 Kc, pokud tam zridis node, tak ji budes mit zdarma.
V soucasne dobe pouzivame adresy 192.168.x.x (trvalo asi rok, nez se mi podarilo ziskat oficielni CZFree rozsah a pak uz jsme se nedostali k precilovani :-)).
Pro pripojeni se na CZFree.Net.slaticech muzes pouzit adresu 192.168.23.3, maska 255.255.255.0, gateway 192.168.23.1
Zatim pouzivame staticke routovani, pokud chces zridit node, tak ti mohu pridelit adresni rozsah a preroutovat ho na tebe.
ma situace je takova.
bydlim ve slatinanech v klasterni 600, na pude mi bezi mikrotik. na stozaru je 12dB vsesmerovka a smerovka na wifi. zatim jsme sit o trech pc + majk.
po shlednuti obsazenosti wifi jsem zacal zjistovat pasmo 5GHz. ceny novych zarizeni jsou o malo vyssi nez eifi komponenty a proto by asi bylo lepsi investovat do 5GHz.
mezi svymi prateli jsem chtel udelat privatni sit a moznost pripojit se k czf nebude problem. bylo by nas priblizne 5 - 8 lidi.
rad bych se dozvedel neco vic o konfiguraci vasi site, jelikoz mym cilem je propojit co nejvice lidi kteri maji zajem o pc, a dalsi sluzby v siti
celkem se mi to libi.
routovani s linuxem a 626kama je urcite super zarizeni ale s linuxem si zatim moc nerozumim, takze v tomhle vam moc nepomuzu. vlastni pc na server uz snad brzy bude.
moje majky jsou normalni pc s cf kartou misto disku. jeden mam jeste v zaloze a mohl bych ho pouzit na nejakou dalsi cast site.
cetl jsem si gb na vasi ctrankach a cet jsem tam nejake spatne nazory. mate jeste problem s propustnosti site? ja bych byl docela rad, kdyby byla posilena linka slatinany chrudim.
nejake info o siti mam, tak se zkusim pripojit a dam vedet. ale nevim kdy to stihnu, jelikoz zitra poradam lan party. takze kdybys vedel o nejakych parmenech, tak je posli do trpisova
Ahoj,
taky bych se pridal.
S linuxem a sitovanim mam celkem dobry zkusenosti, akorat poridit nejaky zelezo na novy AP.
Sidlim ve Slatinanech - Nadrazni 284.
Prave jsem si poridil nove pocitadlo, takze starsi by slo pouzit.
Chystal jsem se ho zkusit prodat, ale za AMD 750MHz 384MB RAM, ... bych toho stejne moc nedostal :-)
Mrknu z balkonu a ze strechy, kam uvidim.
Zatim mam Volny ADSL 2MiB s 10GB limitem.