Tak si s wla-5000 hraju uz asi dva dny a jsem celkem zklamanej nedokazu zadnym stabilnim zpusobem nahodit wifnu porad zminena chyba:
"wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 12 (2467Mhz) flags 0xa0 'Hardware d
idn't respond as expected' (HAL status 3)"
at jsem zkousel jaky koliv postup zminovany vyse
sice ji dokazu zprovoznit ale pokady jinou sekvenci prikazu :(
o tedle chybe jsem nasel zminku na foru od madwifi ale bohuzel nemam cas se tim dele zabyvat.. pokud by nekdo nasel skutecnou stable cestu na zapnuti (rezim sta 2.4) at ji pls napise diky MMart
takze uz se s tim prdim nekolik hodin v kuse a poznatek je takovy, ze pokud spustim nastaveni wifiny rucne z telnetu, tak to funguje OK, jakmile to dam do scriptu /etc/init.d/network , tak to zpravidla hlasi ty chybove hlasky a wlan nenabehne korektne.
Jak to mam udelat, aby se mi treba muj script spustil az po uplnem nastartovani vsech daemonu ? Slo by to pres crontab? Muzete tu nekdo postnout navod "polopate" abych to pochopil?
Googluju uz cele odpoledne az doted, takze uz jsem trochu otupely :(
JetCat
BTW: Tomasi jsou tam knihovny pro SNAT a DNAT ? Nejsem si jisty ale s MASQUERADE jsou tusim nejake problemy ne ?
takže ty chybové hlášky způsobuje použití "iwpriv".
Nyní mi to již funguje jak má. Abych to shrnul, tak je vhodné jak uvedl Tomáš doplnit "/etc/modules.d/50-madwifi" řádek "ath_ahb countrycode=616 outdoor=1 autocreate=sta", pro AP analogicky.
Pak mám již vše ostatní v "/etc/rc.d/S90golem" který jsem si pro ten účel vytvořil. V něm je:
#!/bin/sh
# nastaveni pro sit Slansko.Net
testuji to již několikátý den a musím říct, že to je dost nestabilní.
Platí to co jsem zde napsal, že "iwpriv" je nutno dělat při nahozeném rozhraní "ath0", "iwconfig" občas neprovede co má, takže pak wifi rozhraní nefunguje. Musel jsem tedy doplnit startovní script o testování na chybu při výpisu "dmesg", navíc testuji zda je Tx-Power větší než nula atd. fakt sebevražda. Když to všechno ošetřím testy, dám do cronu i jednou za pět minut test dostupnosti vysílače, tak pak se to dá se skřípáním zubů i použít, ale fakt to není ono, někde v tom HALu musí být chyba.
Další problém jsem zjistil, že někdy "neslyší" a nenaskenuje vysílač, který je vytvořen pomocí VirtualAP funkce v Mikrotik OS (mám vysílače tvořené RB532 s CM9).
@MMART
Na tvoje zařízení se nedostanu, nejsem v síti CZFree :(