GeorgeLD
Newbie
|
Vytvoreni vlastniho AP |
Příspěvek č. 1 |
Puvodem jsem chtel tento thread umistit do zumpy, abych nikoho nepobouril, protoze se zcela urcite jedna o casto diskutovanou vec, ale nemohu bohuzel zapisovat. Jelikoz pro dnesek uz byl pro mne limit prijatych informaci dosazen a ja uz opravdu nemam silu cokoli studovat, zadam o mensi pomoc vas, snad budu mit klidnejsi spani.
Vzhledem k me pretekavajici trpelivosti k internet express od O2, jsem se rozhodl pro zmenu. Ano, je tomu opravdu tak, me oci se uprely na CZfree.
Protoze nemam s wifi zadne zkusenosti, ani zadneho poradce, jdu s mymi otazkami sem k vam.
Z me studie teto problematiky jsem si vytvoril jakesi schema, jak cela zalezitost funguje, prosim vas o to, aby jste rozhodli, zda je spravne, pripadne doplnili. Je jasne, ze v nekterych bodech jsem uplne vedle, berte je prosim zaroven jako otazky.
- sit CZfree nema zadne hlavni komunikacni body, proto je jedno, zda se potencialni zajemce pripoji na ten ci onen AP, vytvori zde dalsi AP s limitnim poctem koncovych uzivatelu, popripade na sebe necha pripojit dalsi AP ?
- sit CZfree komunikuje jak pomoci wifi, tak pomoci optickych kabelu ?
- chci-li si vytvrit vlastni AP, postupuji takto: v mape si najdu AP nejblizsi tomu memu, domluvim se s majitelem, vyresime technicke a financni zalezitosti. Prosim doplnte, zda-li existje lepsi reseni, napriklad co se rychlosti pripojeni tyce.
- Neni-li na AP, na ktery se pripojuji sluzba, pomoci ktere se dostanu na internet -> najdu si vyhovujiciho poskytovatele internetu pro CZfree v mem regionu, dale se skrze nej a skrze sit CZfree k internetu dostanu?
ma situace je nasledujici. Jsem z okoli Ostravy. Kousek od meho domu (cca 1km) je clovek, majici vlastni AP, ktery je pripojen na AP Dracula v centru mesta. Na tohoto cloveka neni napojen vubec nikdo, protoze on nikoho nechce, pry mu staci, ze je pripojeny on. Takze to chci udelat tak, ze pro me kamarady a spol z okoli vytvorim dalsi AP. Ale bohuzel nevim, zdali mohu pouzit jakykoli nezaplneny AP, domluvit se s majitelem a hotovo. Jak to tedy je? A jak je to s dosahem? Bydlim fakt v takove pr*eli, zezadu obklopenou lesem, zepredu sobeckym APeckarem a vsechno ostatni je daleko. Daleko??? Jak moc daleko je pro wifi a dobrou antenu opravdu daleko?
uuuf, tak jsem to dal nejak dohromady, doufam, ze je to dostatecne srozumitelne, v opacnem pripade se velice omlouvam.
|