je pravda,ze na tyhle info jsem nenarazila a proto jsem z toho byla tak zmatena,ale stejne je to na mne moc slozity takze si na to budu muset zavolat pomoc
Když zapnu dole na Dejvické v Metru laptop, je tam slabé wifi připojení (1/5), nějaký Vertex/Vortex, nebo tak nějak. Komu to patří a jak bych se tam případně mohl napojit? Odmítá mi to automaticky přidělit IP. Je to nějaký přesah sítě buď z ČVUT, z Diplomatu, od KFC, nebo něco jiného?
ahoj,
taky uz jsem konecne v czf (bod js).
sice hodne provizorne - router teprve stavim, antena (trychtyr) visi na hromosvodu a bleskojistka jeste neni - ale facha to!!
ted by me docela zajimalo, jak zmerit vykon anteny, jak nastavit routovani a hafo dalsich veci.. no jeste bude zabava..
Kuli te zabave to vsichni delame . Vykon v podstate nemas sanci zmerit, na to musis mit extra vybaveni. Da se jen zhruba spocitat pokud znas parametry zarizeni.
Mno to prave nevim. Kdyz odpojim UPC, vychozi brana v ty routovaci tabulce se zmeni na 192.168.0.1 (router) ale jinak se nezmeni nic. Funkcnost stejna..
Jinak mam pocit ze ta vychozi brana se strida nejak nahodne...
PC s XP ma dve sitovky - jedna pro router, druha pro UPC. Je ale divny, ze trace projde az na vnejsi sitovku routeru - 10.18.1.87 - a mozna i dal, ale tam se to ztrati.. Sledovani ICMP paketu ukazalo, ze dosel az na tuhle IP adresu ale nevrati se zpatky.. A nezalezi na tom, jaka je defaultni brana..
Pokud nezjistis ze ti na tom routeru funguje NAT tak nema cenu se zabyvat cimkoli dalsim. Nekde tam musi na to byt nejake nastaveni nebo si precti manual k tomu zarizeni.
MMCH: ta adresa 10.18.1.87 neni urcena k trvalemu uzivani, to by ale nemelo mit vliv na funkci.
Ahojte vsem. jsem dalsim novackem, rozumim PC ale sitim natoz bezdratovym nerozumim :( , muze mi nekdo pomoci ? mam notas s wifi a chtel bych se pripojit na sit nebo i k internetu ...nejake napady ? Ulice: Narodni obrany 45