muzete mi nekdo, pls, poslat aktualni kod&db ? prip dat pristup na aktualni ripe? napsal bych sem asi par veci z hlediska veci, ktere je potreba okomentovat, upravit atp. diq
Přimlouval bych se pro možnost přidat adresu serveru vlastního whois pro informace o daném cloudu. Už několikrát jsem narazil na situaci, kdy by se mě hodilo vědět, kdo spravuje nějakou IP. Whois uvnitř cloudu by se na tohle celkem hodilo, nevím jak vy, ale asi každý trochu větší cloud informace o přidělených IP má určitě nějak dokumentované. Pokud by se povedlo udělat lokální whois (zatím není), umožnil by odkaz z hlavního whois pěkný rekurzivní dotaz podobně jak to umí DNS. Nevím kolik lidí to má nějak funkční svoje whois, ale do budoucna by se to mohlo ujmout.
Hlavně nám někdo znalý sepište, co do kterého parametru patří a nepatří. Ne každý je tu zaměstnanec v sitelu, a tuší co do jaké kolonky patří, a z příkladu ne všechno je vidět.
Taky by to chtělo se dohodnout aspoň na uvedení názvu společnosti provozující ten který AS, a pokud možno jeho umístění typu Praha, Dejvice. Hlavně pro Pražáky by bylo dobré zdůraznit, že jsou lidé, co neznají všechny části prahy, a tedy uvedení městské částí NEbude vždy stačit, čili obětovat těch 5 písmen "Praha" navíc. Tyhle 2 věci asi udělat nějak strojově čitelné, aby z toho šlo generovat třeba seznam cloudů pro CZF4BFU. Tedy mít spešl kolonky, nebo fixní umístění, třeba 1. řádek desc: jméno cloudu, 2. řádek umístění, jak to má třeba Danny.
Pro méně pokročilé adminy cloudů by se hodil vyplňovací html formulář, který by si člověk podle instrukcí vyplnil, a vyplivlo i uložilo to nový RIPE záznam v základním provedení.
ale to je pravda ja tomu vazne nerozumim. J a JS jsem bral vicemene jako jednu vec jinak ani jedno z toho nemam rad, ale na ty dynamicke formulare by to bylo potreba ... pokud maji nejake byt
To by nevadilo. Vícenásobné položky bych zas tak neprožíval, a dal tam třeba 3 kolonky, které asi budou stačit. Prázdné kolonky by se potom ignorovaly. Pro náročnější uživatele by bylo už asi editace textového záznamu. Jde jen o to, aby úvodní vyplňování nepoděsilo uživatele tak strašně, že už by se nechtěl vrátit. Stejně u většiny menších sítí tam bude jeden, možná 2 kontakty. Nevím co tam ještě musí být vícenásobné, ale pokud to někdo umíte, tak se to tam může dát, ale zas nemusí to být nutně full-featured editor. Spíš jako úvod do problematiky pro ty, co na tohle nemají čas.
Pochybuju, že by někoho bavilo cpát routovací údaje do RIPE html forumlářem. Na to by se spíš hodil skript na převedení nastavení zebry Předpokládám, že stále bude možnost udělat to i přes editaci textu. Krom toho, když se použije textarea, a řekne se lidem, že každou položku mají odentrovat, tak pro začátek by to stačilo, ne? Sice to není nějak geniální, ale a? funguje aspoň něco, než nic.