Jsem tu zas s mym oblibenym problemem, nejde vypnout NAT. Firmware pro WRT-311 jsou nejaky divny 4 soubory, nevim jak to tam nacpat a jeste jsem zkousel Wline4000 a to neslo vubec.
APLite tvrdi, ze se namam pokouset primo nahravat orig. firmware ovise5460, at pouziju ten 5460_recovery, no a 2204 se odmlcel... Treba si s tim jeste pohraju pres seriak.
Kazdopadne prohlasuju, ze CCWA 2204 je naprosto nehoraznej smejd.
Zatim koukam, ze WRT-311 je v tomhle pohledu bez problemu. Sice neumi odeelit oba eth porty, ale jako routujici klient pro lidi v baraku uplne idealni.
Samozrejme ze nehodnotim me pokusy s neoriginalnim firmware.
Origos firmware je kram, copak je problem tam dat checkbox enable/disable NAT? Nebo moznost rucni editace nejakeho skriptu? klidne rc.local? Abych si tam mohl natukat vlastni prikazy do linuxu co se provedou po nabootovani. Tam si kazdej muze dat co chce a hned by to ziskalo zase nekolik bodu plus.
No kontaktoval, ptal jsem se tady na foru, ze by se se mnou nejaky cinani bavili, kdyz se to prodava zjevne dobre si nemyslim...
No já se na to musim koukat i z druhé stránky - čím míň možností znefunkčnit zařízení existuje, tím je spolehlivější, přecejenom je primárně určené do kanceláře...
Nevím, jaká je tvoje čínština, ale myslím že mnohem důležitější je, kolik kusů zařízení objednáš. Jestli je tahle funkce pro tebe důležitá, zkus kontaktovat někoho, kdo sem ty zařízení vozí ve velkém, můj problém to vyřešilo dokonale.
Merlin
PS: V další revizi bude i radius klient.
===================================
Nojo, jenze to je jako by jsi rekl, ze vetsinou se jezdi dopredu, tak do auta nenamontujeme zpatecku.
Takhle je to zarizeni pro nas nepouzitelny. Leda to dat v rezimu bridge a za to router edimax. ale to bych byl hloupy kdyz za mnohem mensi cenu mam WRT-311 coz je identicky HW s 2204 a nat i routy umi nastavit vsemi moznymy zpusoby.
Me treba veci jako QoS, radius a cojavim jeste vubec nezajimaj. Asi jsem moc narocnej...
Nic tím nevyřeším,ale funkci vypnutí Natu jsem fakt v tomto zařízení čekal když už v té verzi ma tolik možností nastavení s firmvare dodavaném od Zcomaxu. no a ta citlivost me taky udivila ze je mala .
je fakt, ze jakozto "wlan broadband ROUTER" by to defaultne routovat mohlo umet, ale na druhe strane myslim, ze ve vetsine pripadu postacuje bridge mod, v cele czfree pokud vim je na kazdou oblast vyhrazen cely rozsah C tak proc z toho Ccka pridelovat rozsah nekomu za routerem nebo proc pridavat routerem dalsi rozsah? Stejnak se z hlediska spravy uzivatelu pro admina nic nezmeni, stejnak se pro kazdyho klienta definuji pravidla stejnym zpusobem a pro rozsah taktez, tak z jakyho duvodu? o bych spis pochopil proc davat nekoho za nat.
No nevim jak to funguje s temahle krabickama, ale rozhodne si pamatuju jak to (ne)fungovalo s dlinkem 900, kde taky ruzne webshopy tvrdili, ze staci pridat switch a lze tam pripojit switch.
Ovsem fungovalo to tak, ze to skoro nefungovalo, DUPalo to podle poctu klientu. Kdyz byli 3 kompy na switchi tak to byl ping, dup, dup, ping, dup, dup...
No a z toho duvodu davam za wifinu jen jeden komp. Cili v bridge rezimu pripojim jen jeden komp, ale dva uz riskovat nehodlam. Castecne je to i trochu kvuli broadcastum, wokna jich generujou vetsi nez male mnozstvi.
no aj nevim, mě teda jede už přes rok u jednoho clienta D-link 900 + SWITCH a nevidím že by to dupalo.... Nepleteš si to s DWL-700AP ? Ten dupe na 100%