XChaosi... kdyz uz se snazis navrhnout sitovy protokol, nebo alespon jeho zaklad, aby ti ostatni UVERILI ze tva vize muze realne fungovat (a neni jenom blabol) a treba se podileli na dalsim rozvoji - nemuzes si ASPON JEDNOU odpustit tlachani a neco pro svou vizi udelat ? Zatim jenom marnis cas svuj a ostatnich, a GFNP nikam neposouvas.
Jestli je GFNP tlachani ... no tak tomu prosim nerikej protokol, protoze je to stejne hodnotny projekt jako stavba perpetua mobile a bude mit urcite mnoho spolupracovniku.
Já že marním něčí čas ? Ono je poviné tohle vlákno číst ? Nemarní spíš můj čas ten, kdo mě nutí odpovídat ? :-)
GFNP je sice tlachání - ale věřím tomu, že to není to samé, jako stavba perpetua-mobile. Vždyť já se ani nesnažím nikomu garantovat, že se přes GFNP propojí cokoliv dalšího, než jen dva nějaké počítače mezi sebou... matematickou indukcí bych pravda rád dokázal, že lze propojit i eNtý a eN+první počítač, ale nevím... jak říkám, z matematických důkazů jsem vždycky propadal... asi protože jsem jim v podstatě nikdy moc nevěřil. Já věřím takovému tomu druhu matematiky, ve kterém || není ani 11 zapsáno decimálně, ani 17 zapsáno hexadecimálně, ani 3 zapsáno binárně... ale ve kterém jsou to prostě dvě sirky (nebo, v mém případě častěji, dvě piva).
GFNP je zatím jen velice neformální návrh a tahle diskuze mě pomohla udělat si v některých věcech jasno.
Téhle diskuze není potřeba se účastnit a tak nechápu proč pořád někdo vykládá, jak "to není konzistentní" nebo "konec ještě před začátkem", apod. To jsou tak mlhavá obvinění, že nestojí za řeč. Já jsem jasně řekl tři svoje základní představy o GFNP: proměnná délka adresy, automatické decentralizované přidělování celých rozsahů adres podle aktuální potřeby a decentralizovaný inkluzivní namespace. To jsou tři dost odvážné požadavky - které jsou ale podle mě docela konzistentní. Vše ostatní je zatím otevřené diskuzi ... a dobře míněným radám zkušenějších síťařů a programátorů.
Nemám čas se těhle debat dál účastnit. Většinu základních myšlenek jsem v tomhle vlákně popsal už asi dvakrát nebo třikrát + přidal jsem i odkaz do staršího vlákna, kde jsem se už dřív rozepsal o některých svých představách podrobněji, včetně blokových schémat hlaviček packetů. Kdo ten odkaz přehlédl, může se k němu vrátit - nebo hledat klíčové slovo GFNP v rámci celého fóra. Část z toho co jsem napsal navíc vyžaduje pochopit můj specifický smysl pro humor, který spoustě lidí nejspíš ani nepřijde moc vtipný. Jako celek je ale celkem GFNP vážně míněný návrh - ne vtip.