U nas na vesnici marne shanim nejake misto na retlanslacni bod, kde by nevadili vsudypritomne stromy a zjistil jsem ze idelani by byl sloup, co osvetluje mistni zastavku vlakovou.
Mate nekdo zkusenosti jak to tam je s elektrikou, jestli mi to vubec povoli a co by za to mohli chtit ?
Co vim tak te tam nic dat nenechaji ani kdyz si beres linku od CDT natoz pak jen nejakou retranslaci. S proudem nevim to sem neresil, ale pochybuju ze tam bude zasuvka s 230V
Pokud je to zastávka, tak celá včetně osvětlení nepatří Českým drahám, ale Správě železniční dopravní cesty. Je mi jasné, že normální člověk v tom nevidí moc rozdíl, ale to jen pro případ, aby bylo jasno s kým je třeba jednat.
Chlapci z vašeho optimismu vás vyléčí první návštěva stavebního úřadu. Pokud by si každý mohl postavit stožár, kde se mu zlíbí, to by to tu za chvíli vypadalo!
V zákoně se píše, že nepotřebujete stavební povolení ani ohlášení a to je pravda. Potřebujete totiž územní rozhodnutí!
Územní rozhodnutí není žádný nástroj buzerace nebo strašidlo, je to nástroj pro sychronizaci mezi všemi stranami, zasaženými dotyčnou stavbou (tj. především síťaři, kteří mají v zemi zakopané své sítě).
Jak by se vám líbilo, kdyby ste měli v zemi zakopanou optiku, a nějaký trouba by vám ji překopl při kopání díry pro stožár, protože by si jej mohl postavit kdekoli chce?
Díky územnímu řízení se toto neděje (resp. děje, ale ne tak často). Územní řízení také chrání vás jako stavitele - pokud překopnete optiku Telekomu, která vede tam, kde vést neměla (na základě vyjádření Telekomu z územního řízení), tak vás Telekom nemůže hnát k soudu, protože je to jeho chyba. Pokud překopnete optiku Telekomu při stavbě bez ÚR, tak Bůh s vámi.
Prosím nemystifikujte čtenáře nepodloženými informacemi. Prošli jsme územní řízením na 2 nezávislých stavebních úřadech (Slavičín a Brumov) a můžu vám říct - nebyla to sranda, přestože ty stožáry slouží pro projekt, jehož nositelem je město Slavičín a Brumov partnerem, tj. úředníci SÚ na nás byli extrémně hodní.