a co budou delat, az jim tech 5GHz nekdo zarusi? to jako bude chodit CTU a prosit majitele 5GHz spoju(AP), kteri tu byli davno pred nejakym mytnym, aby si preladili popr. zmenili technologii? ja tenhle stat vazne nechapu.
uz jsem se probral. 2W-5W, tak to je hezke. to se mi jenom zda nebo tu mame "dvoji metr"?
ale cemu se vlastne divim. vzdyt to vidime kazdy den ve zpravach, slysime v radiu nebo cteme v novinach.
Ne že bych tu chtěl nějak přehnaně zveličovat svoje zásluhy, ale myslím že díky tomu, že jsem svému kamarádovi Kubovi Stárkovi, toho času zastupiteli městské části praha 6 za ODS, vysvětlil že školy,muzea a úřady mohou pro všechny občany být dostupné i prostřednictvím FreeNetu, není Praha 6 na tom dodovražedným seznamu.
Zdravím oslovil jsem všechny zainteresované a ti i další asi by bylo dobré se sejít jelikož je před svátky tak asi mezi svátky nebo po nnovém roce.
Bylo by dobré aby jsme se sšli v tomto složení DJ Dodo a někdo nejlépe předseda OSky za Klanet, HMNet, Praha12.net, UHLan, Jablonku a Prosek (Síma) , Dále ti co se jich to týká bezprostředně tedy řepná pole, Severovýchod a Jihovýchod dále ti kterých se to týká okrajově tj. Vypal.
Dokument bude doufám zpracován na radě OS HMNet ve středu a bude dostupný na webu poté. Pokud by jste se sejít nechtěli tak mne kontaktujte sms pm nebo e-mailem zastavím se a nechám Vás to podepsat.
Zdravím Karel
Zdravím,
děkuji za informaci, rád bych se případné schůzky zúčastnil. Jen mě ale v případě volného Internetu vadí to, že jak už to u těchto lukrativních věcí bývá:
a/ nebude vybrán nejvýhodnější/nejlevnější uchazeč.
b/bude vybrán uchazeč, který musí síť vybudovat "na zelené louce". Tedy to bude opět drahé.
c/bude(i když by se to tu nemělo říkat) ten, co se bude "líbit" někomu, kdo o tom rozhoduje.
PS: podívejte se na vaslepsi.net na oblast pokrytí
No jak to vidím, o volný net se zatím asi jednat nebude. Ale je problém, že další AP v silně zarušeném pásmu v Praze budou znamenat protesty a proti "magistrátu" to bude problematické.....Je další problém, kolik ze zainteresovaných občanů vlastní WiFi a kolik bude ochotno nebo schopno se "přelaďovat" mezi jednotlivými subjekty.....na jedné straně tento projekt chápu, na straně druhé, bych byl pro to, aby byly využity již stávající struktury, tedy pokud možno......za OS by to nemusel být velký problém, jde pouze o dohodu??!! nebo se mýlím??