Ahoj do ted jsem pouzival na 2,4 Ghz dlinky cipset TI ale ty uz se tezko schaneji. takze se chci podivat po necem novem po prolezeni trhu jsou tu zarizenis realtekem nebo atherosem tak bych se chtel zeptat jaky je na 2,4Ghz lepsi priadne jestli se jeden nebo druhy chova lip v Gecku nebo v Becku? Diky
takze jako klienta nejake HW AP s atherosem nebo karta primo do PC a na ap asi nejlepe komp s linouchem nebo mikrotikem? pokud by to bylo jen AP a zadnej shaping zvladne to routerboard 532 na 333Mhz?
atherose muzu doporucit! je to vyborny produkt! pouzivam atheros 5212 je to karta jen na 2,4GHz, je od TPlinku pouzivam je v RB 112 a max spokojenost i kompatibilita. RB 112 je malo vykony ale na nase pouziti je vyhovujici, kdyz se ponem nechce moc veci tak je fajn :-)
Dlink 2100 (planet-4000) mam ale jeste jsem to mco netestoval musim do thoo planetu nahrat FW z Dlinka slibuju si od toho vic nez od toho planetackyho ale bouzel je u nej prece jen trochu vyssi cena myslim kolem 2500Kč co si myslite o TP-LINK 501G novyho za 1100č s atherosem to vypada luxusne pro klienty jen to asi nema regulaci vykonu coz je na .... tak ejstli poradite neco do 1800Kč s regulaci a atherosem byl ybch vdecny jako ap bych dal asi neco lepsiho RB nebo compexe s atherosem.
Chtěl bych se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s provozem karty Ahteros (AR5213) v master modu na 2.4GHz jako AccessPoint. Ovladače madwifi.
Hlavní asi je jak správně nastavit vzdálenost aby to všem připojeným lidem šlapalo? Zatím mi přijde že je to horší než původní xi626 s hostapem.
Dost dlouho jsem s tím laboroval, ale výsledek není moc uspokojivý.
V mém případě je připojeno cca 15 klientů z různé vzdálenosti. Hardware mají xi626, nebo Ovislink 1120,5460.