Ahoj,nevíte o nějaké další nejlépe online dostupné knížce či u nás k zakoupení kde se řeší spíše ekonomické záležitosti menších ISP?Či alespoň poučky a zkušenosti po stránce ekonomické/provozní.Příúadně půjčil by mi někdo knížku kterou na toto téma má a u nás se běžně nesežene ať už v Češtině či Angličtině.Díky.
Poslu ti mailem to co pisu jeste to neni doreseny ale ekonomicky to je zamereny dost silne, po zkusenostech s Arachne test labs a dalsima kamosema co podnikaj v ISP.
Napis mi PMkem na jaky mail to chces. Pozor, pdf ma asi 3MB (a to jsem tak v petine )
Jinak to co doporucuje oook - koukni na jeho profil a odkaz v jeho signature - ISP survival guide, kamos to koupil na amazonu starsi, stale aktualni, tlusta bichle, nektere kapitoly se zameruji na technologie ktere dnes u malych ISP neleti.
nevite o literature ktera pojednava o protokolu X21?
Potreboval bych si neco nastudovat, pouzivame to v siti TETRAPOL (Matra) a TETRA (MRS-TETRA) mezi BTS.
Ten pedofil je super,zatim jsem to prošel hodně zběžně a spíš jen začátek a snad s pár věcmi by ne všichni tahouni z řad ISP souhlasili,ale pro mě je to dobré a velmi poučné.Je vidět že základy tohoto respektuji ve svých rozhodnutích již delší dobu,ale je dobré si některé záměry a orientační čísla porovnat.
Možná by stálo za úvahu vytvoření wiki pro tyto účely (např. jako wiki.czfree.net). Fórum je sice dobrá věc, ale je určena spíše pro diskuze než pro věci, co se mají dát snadno nalézt a jen občas (pokud vůbec) se mění (např. RFCčka a zde zmiňované síťování).