AHoj všichni,
řesím přístupový bod a jelikož bydlím v paneláku a od antény to budu mít cca.15m zvažuji že bych natáhl kabel od antény až do bytu.
Mělo by to několik výhod:
1-AP bych měl doma a ne někde na střeše kam ma přístup každy
2-Nemusím řešit napájení AP, ať už přes volné páry na UTP nebo přes POE.
Můžete mi někdo poradit zda-li by tato délka kabelu byla,či nebyla problem,resp. jestli má někdo s podobným řešením zkušenosti.
Dále prosím o radu jaky kabel použít pro 5Ghz v tomto případě.
Nerad bych koupil kabel a pak zjistil že to nejede.
Děkuji všem...
15m kabelu na 5GHz mi pripada trosku premrsteny, to bych uz radsi vyresil PoE..nehlede na to ze vzhledem k cene kabelu to vyjde financne skoro nastejno
Bydlím v prvním patře a nade mnou je střecha.Kabel bych vedl pod křidlicí k anténě.Možná je to méně než 15m.Zitra to změřím.Jako klienta použiji buď Compex WPE54AG nebo Ovislink WLA-5000AP.K přístupovému bodu je vzdálenost cca. 350m.Řeším i výběr antény.Uvítám každou připomínku ohledně antény i použitého HW.
Ono by POE nebyl až tak problém.Jak jsi psal cenově je to na stejno ale upřednostňuji mít AP u sebe.I z důvodu že chci použít bleskojistku,kterou v domácnosti lépe uzemním.
Dival sem se u Inwifi a jelikož jsem težce začátečník mám možná další blbý dotaz.Nějak sem nevidel konektor RSMA pro tento kabel a dále myslíte že mi konektory někde nacvakají nebo jak to řešíte když nechcete kupovat krimpovací kleště?
Nevim jestli tomu dobře rozumím ale já chtěl použít výše uvedený Compex WPE-54AG který má vákon nějakých 17dB a anténu sektorovou o výkonu 11dB.To by podle tebe nefungovalo??