Zajímá mě, jestli je možné použít NB + wifi kartu k připojení k czfree. Jasně, jde o signál, ale mě zajímá, jestli to už někdo zkoušel a jaké ma zkušenosti, tj. síla signálu atd.
Nemůžu určit lokalitu, protože s NB cestuju, nejvíce asi Jižní Město a Vysočany!
Mozne to samorejme je. Na nekterych APckach je ale closed MAC policy, takze se budes muset domluvit se spravci APcek, kam se budes chtit pripojovat. Pokud chces vyuzivat krome pripojeni do CZFree i internet, je nutne zjistit aktualni situaci kolem iGW, ktere v dane lokalite pusobi a zakoupit od nich konektivitu.
Co se tyce Street Accesu tak sem si s PDA brouzdal poklidu pri cekani na tramvaje v centru. Zvladalo to hezky i roaming (je li to mozne :-)). Omylem sem se i pripojil k nejake neCZF siti a mel sem 0.5Mbps zdarma.
Propo: je to trestne?
Mel sem moznost tesnout wifi centrino na HP nx5000 (nejspis s integrovanou antenou) a mam doma MSI pcmcia sí?ovku (takovou tu MALOU a neshledavam o moc horší signál. navic ta MSI umí fungovat (sice pod XP) jako AP.
Mam notebook HP nx7400 a v pohode se dostanu na AP, ktere je pres dva bloky .. (mam 2 carky signalu).. Download z nejakeho HUBu mi jel v pohode 40 KB/s .. a to jen s tou integrovanou wifi, ktera ma antenu v krytu ..
Takze myslim, ze by s tim nemel byt jedninej problem
Mam HP nc 6120 s integrovanou antenou a chytam na notasu 2x vic siti nez na ap WA-2204A + PAN12!!
S PCMCI kartama mam zkusenosti rozdilne - dost podle mne zalezi na velikosti (takove ty uplne zapadle, bez ext. anteny za moc nestoji).
nj, ale to že to jede vám ještě neznamená, že nezaserete bordelem celý APčko :-) obecně si myslim, že na nějaký delší pobyty je mnohem vhodnější anténa pevná... na druhou stranu, když sedim s notesem v parku, tak proč ne