tak se opet ozejvam a musim dat za pravdu djdodovi ze teda mk zere asi fakt jenom intel, mam router deska nejaka asus a7v8x-x a durona a tuhne ted mi to vytuhlo po jednom tejdnu upload, takze du skusit intel
VIA nepouzivejte!!!
AMD nepodporuje naplno,jen zakladni funkce!!!
Nejlepsi volba pro Mikrotik je CPU Pentium a deska s Intel chipsetem, pozor na pocet masterbus PCI na desce.
Lidi hodne casto davaji wireless karty do PC,ktere sice ma napr.4 PCI sloty,ale tim,ze nejsou masterbus,tak se sdili na urovni IRQ,coz je pak duvod ka zatuhavani.
V nasi siti mame asi 40 PC a vetsinou s deskou Supermicro P8SCT, nebo Intel Avalon,Intel Bayfield. TYto PC za posledni rok jeste nevytuhli...!
ja mel vzdy za to ze HW prenositelnost OS je zakladnim pozadavkem...teda platit za neco co funguje jen na na urcitych chipsetech...no fuj,to to muzou rovnou prodavat i s patricnym HW
Zdravicko mikrotikáci :-)
Měl bych malej dotázek ohledně mikrotiku na routerbordu, včera se mi do ruky dostal použitej routerbord s mikrotikem tak jsem ho zapojil a že se na něj píchnu pres winbox (defaut heslo ( admin) a login ( nic )) a pristup odepřen...pořát si to pamatuje i po resetu tlačítkem staré heslo od předešlého majitele a už nevim co s tim jak se do mikrotiku dostanu.Neví někdo jak to dostat do defaultního nastavení? Prolejzal jsem web mikrotiku s tim ze na to naleznu odpoveď ale splet jsem se,pochopil jsem ze to bude velkej problem :-( Neslo by to vyresit jumperem na routerbordu?(je tam jeden popsanej jako reset..ale nekde jsem zaslech ze to ma co delat s procikem tak nevim...) Byl bych vděčnej za každou radu
Puvodniho majitele jsem se uz zeptal mejlikem ale jeste se mi odpoveď bohuzel nedostala,takze mi nezbejva pokud nechci dlouho cekat nez to vyresit sam :-( ...to vis no...šetřil jsem a neměl jsem to nový..prece jenom kupovat routerbord za jeho kramovou cenu se mi nechtělo,je to moc premrštěný