vie niekto poradit ako spojazdnit AP mod na Atherosoch pod Windows?
Na ebay som nasiel odkaz ze existuje aplikacia (nazov nebol uvedeny) na spojazdnenie AP modu na Ubiquiti 300mW PCMCIA karte ktora je zalozena na Atheros chipsete (Atheros 5004) - predpokladam ze by mala ist aj na CM9. Pod linuxom to nie je problem,ale potrebujem AP pod Windows.
Potrebujem to len na mesiac a pol koli distribucii netu spolubyvajucim.. a potrebujem zaroven pracovat na kompe.
Keby ze spojazdnim pod Linuxom Skype a ICQ (mam tu proxy, bez neho to nejde, v Skype som nenasiel ako nastavit, v ICQ aj ked som nastavil tak neslo :( tak kludne budem ficat na LiveUSB Slax-u...
No nejlepsi reseni by mozna bylo aby se spolubydlici slozili na HW AP (treba nejaky linksys nebo AWAP za 7-8 stovek. Udelat AP pod windowsama jaksi slo ale pochybuju ze by to bylo spolehlive reseni.
Pokud k tomu nedodava prislusny SW vyrobce karty, tak si dost dobre nedovedu predstavit, ze by to napsal nekdo dalsi. Pod Win jsem WiFi AP mode ovladace treti strany jeste nevidel. Z vyrobcu chipsetu to dodaval treba RaLink nebo ZyDas, ovsem to bylo pro Gckove chipy. Pokud je mi znamo, tak zde "oblibene" firmy jako Atheros nebo Intersil na zakazniky v tomto ohledu dost pecou.
dakujem za radu Trosku ale nechapem ako to spojazdnit - kartu dam do Ad-Hoc modu, v nastaveniach zaskrtnem Internet Connection Sharing, Windows automaticky priradi IP 192.168.0.1 - na druhom PC zadam 192.168.0.2, gateway 192.168.0.1 a DNS ale surfovat sa neda, ak ked dokaze pingnut 192.168.0.1.. cudne
Opat diky,skusim to dnes riesit..Inac ak by pod vmware zobralo tu WiFinu (Atherosa) tak by to bolo super,skusal som nieco podobne pri RouterOS ale ten nasiel len ethernety a nie wlan.