Ja jsem v Krizikovy 127. Taky posledni barak, rohovy u rozhlasu do Kaizlovych sadu. Zrejme bydlime naproti sobe, jen me mate ten velky rozdil popisnych cisel.
Popravde receno mam po precteni nekterych diskuzi z WiFi trochu obavy:
1. Vyssi porizovaci cena
2. Stale vetsi obsazeni kanalu, vetsi ruseni.
3. Nikdo nevi, kdy CTU, nebo nekdo jiny volne pasmo zrusi, nebo zabere. (Vime, jak to u nas chodi.)
Po nastudovani Systemu Ronja me tento pripada jako nejvyhodnejsi. Cena soucastek by mela byt okolo 1500Kc.
Ale WiFi pripojeni se v zasade nebranim. U nas v baraku by byli urcite 4 zajemci o pripojeni a vedle by se dalsi taky nasli. Udelali bychom na pude router. Jen bude problem se souhlasem majitele domu.
Kdybychom ale nasli nekde blizko na dohled nekoho s pevnym pripojenim, soupli k nemu Ronju, nebo treba i metalicky kabel (kdyby byl blizko). Ma vudec nekdo v Karline pevne pripojeni treba pres kabelovou TV ?
S pevnym pripojenim v karline moc nepocitej. Ta trasa CZFree, ktera zajistuje pripojeni karlina je v socasne dobe sice z wifi, ale postupne se predelava na optiku, kterou nikdo zakazat nemuze. S tim ze se planuje pevne pripojeni v holesovicich, coz jest relativne blizko, takze z toho strach mit nemusite. Na posledni mili to sice bude vzdy bezdrat, ale vzhledem k tomu, ze i kdyby bylo zakazana 2.4, tak tu mame 5ghz, tak z toho nemejte obavy ....
Takze tomu rozumim tak, ze nema cenu se pripojovat v Karline pres WiFi, ale rovnou na optiku ? Myslis tim Ronju, nebo vlakno ? Ronja by se po zmene jen otocila, kdezto WiFi by se pri zmene pasma musela poridit cela nova.
V Karline jsou rozvedeny kabelovy TV, neda se pres to pripojit internet ? (V nasem dome zrovna rozvod neni).
No ja to myslel spis naopak, ze ma vyznam se pripojit wifi. Obecne vzato, u pripojneho bodu, potrebuje pro kazdeho pripojeneho 2 ronji. Tak si predstav, jak by vypadal stozar pro 10lidi ... nemluvne o tom, ze vetsina pripojnych bodu neni v prostorech kde by tohle bylo mozne, proto vzdycky bude posledni mile bezdratova .... zamena 2,4 za 5ku, neni tak hrozna jak se zda ...
Jestli je Alp tento tyden v praze, tak navrhuji sejit se co nejdrive a probrat zakladni veci.
Co teda treba ve St v 19:00? Otazka je kde, v karline toho moc v provozu stale neni, tak ze by zase u toho McDonaldu kde uz snad nejaky setkani byly, nebo dame nekde na miste cinu, treba u rozhlasu? Ale vono v tehle zimne by si to fakt chtelo nekam sednout.
Pa a So se mi nehodi.
Pavel
jinak pro posledni mili mi bezdrat take pripada vyhodnejsi. Ronju bych videl zprovoznit mezi karlinem a holesovicema.
Dneska se snazim dovolat majiteli domu a zjistit jakej by mel nazor na antenu nekde na pude/strese.
Radsi bych mel mimo stredu, mozno i dneska, ale pokud by neslo jinak, zaridim si i tu stredu. Mekac by sel, jinak naproti KarlInu hotelu funguje myslim restaurace Vesuv.
No me se dnesek (Po) v zadnem pripade nehodi.
Ut nic moc, ale dal bych setkani prednost
St a Ct pohoda
Pa a So jedu na hory
navrhuju teda tu rstauraci v karline, naproti KarlInu. Myslim ze v provozu vazne je, to je pravda.
Prave jsem mluvil s majitelem baraku, rikal ze mi nechce delat zadny velky problemy a ze neni zasadne proti. Akorat se mu moc nelibi strecha, ze prej je nova, ale proti pude nic nema. A proti kabelu tahnutym svetlikem take ne... takze docela pozitivni