Chtěl bych se zeptat jestli lze provozovat obě zařízení najednou tak, že 5GHz bych měl v režimu klieta a byl přez něj připojen na net a 2,4GHz bych měl v režimu AP? nebo nákém jiném?
Jedná se mi o to abych mohl být připojen na net pomocí 5GHz současně jak pomocí ethernetu tak pomocí 2,4Ghz ? Slyšel jsem že to nelze? Poradí mi někdo?
Díky moc
Co se myslí tím na plný výkon? Takhle na tom druhým pásmu v režimu AP bych měl 1 komp a to jen opravdu zřítka?
Slyšel jsem že není možná aby měla 2,4Ghz a ethernet současně přístup k 5Ghz? Kolega mi říkal že ta 2,4 by měla přístup k ethernetu ale k 5GHz né? Náko se mi to nezdá? Tak že to funguje na 2. vrstvě?
Mě zajíma jestli to jde? Jestli by to náko fungovalo?
Díky moc vim že se ptám asi blbě ale nejsem zase tak zkušenej.....
Mam otestovano tohle APcko jako jeden konec 5GHz patere a pouzivam i 2,4GHz vystup pripojeny na sektorovku. Za eth. portem je cca 20lidi a na sektoru 3 lide.
Pro pater se musi zapnout rezim WDS. Rychlost lidi pripojenych v gecku na 2,4GHz pres 5GHz pater se pohybuje od 1600kB/sec - 1850kB/sec.
Rychlost 5GHz patere proti PC s Mikrotik RouterOS do LANu dosahuje az 2900kB/sec, bezne vsak 2600-2800kB/sec.
Bez rezimu WDS neni za eth. portem mozne zapojit vic PC. APcko nepodporuje mac cloning.
Ahoj,
mam problem a prosim nekoho o pomoc. WRAP(StarOs) mam jako AP 5GHz a jako klienty mam Trendnet510APB. Vse se bez jakehokoli problemu spoji. Jeden problem ale tam mam a to ze za klientama 2 x Trendnet510APB jsou switche a na ne koncovy klienti. Sit neni routovana takze WRAP(StarOS) jen bridge. Bohuzel koncovym klientum se na widlich zacala objevovat hlaska u sitove karty **overovani identitz ** a nekomu internet jde a nekomu ne ( spise to vypada ze se vzdy prihlasi na internet jen jeden clovek za clientem Trendnet510APB). Ve StarOS jsem zadne upravy firewall, nat atd nedelal, nechal jsem implicitni nastaveni. Nevite nekdo co by to mohlo bejt?????
No to nevim jestli neumim cist, ale kdyz mam AP 510APB a client 510APB, switch a **neni to v rezimu WDS** tak me to normalne slape. Nechodi me to s AP WRAP-StarOs, clien 510APB, tak jsem se chtel spise zeptat jestli nema zkusenost nekdo stouhle kombinaci.
Cus lidi, sry, asi to tu padlo, ale nemuzu to najit, takze v dnesni dobe je firmware, se kterym toto zarizeni jde v rezimu bridge a WDS kvalitne pouzit na pater (za predpokladu nepouziti druhého radia)???
rychlost se pohybuje přes 2MB/s
a zasekává se ?? má nějaky automatický resetátor ?
Zdravim ve spolek, mam tu na stole 2 nepouzite TEWy, je v nich firmware 1.1.1.0 a pri pokusu nahrat jakykoliv novejsi fw to pri 6% vyhodi chybu s hlaskou Firmware error. Nevite jak tam dostat jiny fw? Mel jsem ho rozdelany, ale neni tam ani konektor na seriovy kabel, ale teoreticky by to melo jit pripojit.
Poradte co s tim, uz jsem v koncich.
Diky
tenhle trendnet je sice jednoduchej, mam ho otestovanej v rezimu wds, kde bezi vpoho, ale routerboard 133 je rozhodne lepší
-> monitoring, vetší možnosti, stabilita,, rb 133 ma tři miniPCI sloty na atherosy.
Cenove trendnet vyjde tak na 3,5 tis, když vezmu rb 133 ten stoji 2000 + 2rádia + pigtaily -> vyjde to jenom o neco dráž ale výhody jsou nepřekonatelné.