o wifi teměř nic nevím,ale..
Mám tu ovislink 1120AP,někde tady jsem se dočetl že je v něm i seriový port,tak se chci zeptat jestli se toto AP dá s nějakým FW použít zároveň i jako převodník WIFI<>RS232 tj.že bych měl k pc připojen router v pc nainstalovaný virtualní seriový port, a to co bych napsal v terminálu v pc by mi lezlo na druhé straně ze seriového portu ovisu,do kterého by zároveň byla připojena IP kamera.Je něco takového realizovatelné,nebo budu muset použít externí převodník? děkuji za odpověď
Takže vám všem děkuju za pomoc,ale dopadne to tak že použiju toho ovise 1120 a za něj dám převodník ethernet<>rs232 XPORT od lantronixu.Ještě budu muset koupit router,tak přemýšlím o Linksys WRT54G , doufám že ty dva spolu budou komunikovat.
problem je v tom že o linuxu toho vím ještě míň než o wifi takže něco doprogramovávat je nad moje síly,teda zatím v brzké době začnu s linuxem experimentovat..,jediný co zvládám programovat jsou mikrokontrolery PIC a to v assembleru,další věc celý to bude napájený z akumulátorů i když jejich kapacita bude něco kolem 8Ah tak stejně nemůžu dát toho linksyse kterej asi bude mít dost značnou spotřebu odhaduju to alespon na 800ma kdežto ten malej ovis bere kolem 200ma.. ale pokud by někde byl do toho Linksysu nějaký firmware který už by uměl spolupracovat s virtualním posrtem v pc tak by mě to hodně zajímalo