Cafte
Som mensim ISP v jednej dedine a narazil som sa na jeden problem. Doteraz som pouzival routel ASUS WL500b s ktorym som bol velmi spokojny, pekne zvladal 60 PC vratane IP Accountingu ktory zaznamenaval na USB kluc. Riadenim sirky pasma som ho uz bal zatazovat, takze som sa rozhodol zaobstarat si nieco ine. Moj vyber spadol na Planet MH-2000 ktory som testoval mesiac a tento mesiac testujem SG-1000. Bohuzial nie som spokojny ani s jednym, totiz generovane grafy su nepresne ( na minutovom grafe napr. o 13.00hod mam max 4Mbps a v ten isty cas na hodinovom grafe mam 2.4Mbps a na dennom grafe je 800kbps a taka statistika je na nic) a vsetky statistiky stratim po vypadku prudu, alebo po restarte. Viete mi poradit zariadenie, ktore by zvladalo toto:
1. riadenie sirky pasma do 100 userov
2. p2p blokacia
3. IP accounting (statistika prenesenych dat podla IP)
4. statistika zatazenia linky ( nieco ako rrd)
5. zaznamenavanie na externy disk
Najradsej by som bral HW zariadenie, kde nemusim nic riesit
mno teraz tam mam 70 pc a datovy tok max 7Mbps, ale rad by som to mal aj s rezervou. druha vec neviem ci sa da zapojit na routerboard externy disk alebo hdd aby nato zaznamenal udaje
pokud chceš trochu experimentovat tak mi používáme pfsense. Je free. Akorát se k němu musí dodělat pár scriptů v php aby to fachalo přesně jak cheš. S trochu výkonným pc není problém ani hodně userů. (máme 250 lidí a 32M linku), P4 3,2G 1G ram Stíhá to no problem.
Pro tvoji potrbu bych videl IPcop+addons s tim ze si na cfkovim imigi neco presmerujes a jeto...
IMHO: chtit za instlaci linuxovyho stoje s jakkoliv proprcovanym webem 2,5k to je sprosty !!! By mene zajimalo kolik autor "akgate" prispiva na vyvoj nejakyho projektu, ja si vezmu za rozsahlejsi instlaci servru max 1,5k a to uz musi bejt fakt promakany, teba i na vice stojich atd.
IPcop zvladnes sam je to perfektne popsany v How-TO a na P3 ti to uroutruje urcite 100 ipn....
Ano Ano BrazilFw je taky dost dobrej, s tim souhlasim, ale ja jsem se s ipcop dostal do faze kdy si addons vytvarim sam a cfkovy imige vytvarim rovnou ze zdrojaku otimalizovanejch primo pro procik kde to pojede je to sice zdlouhavejsi, ale zato vykonve perfektni alternativa
BrazilFW taky doporučuji..stačí do instalovat jako shaper PrometheusQos a jede parádně..všecky zmiňované požadavky to zvládá..prometheus spočítá i přenesná data na usera, můžeš nastavit i FUP
pokud to hodíš na nějaký rozumný komp, tak to ani elektriky moc nesežere
Mne se zda ze furt 2,9k je moc za par skriptu... Jde o to ze takto vytvoreny server se proste prodavat neda, kazda zakaznik ma inidividualni pozadavky nehlede na licenci. A furt jste neodpovedeli na to jestli podporujete nejaky, projekt mne se totiz stale zda ze na tom jen vydelalvate!!!
Dalsi vec co mne zarazila je "Server umožňuje hlídat nadefinovaný limit objemu přenesených dat." limity jsou a dost zrejmy by mne zajimalo co by to delalo treba pri 2000 ip adresach NAT a trfiku pres 150Mbitps.
Dale doufma ze vyte ze porusujet Generalni licneci x-set projetku ktere jsou ve vasi distribuci zarazeny.