jo tak prirodu setrim taky premejslel sem ze az ten budu predelavat iGW tak na dalsi body nasoupu RB532 protoze QoS mi pojede na iGW tam dam nejakej 1,6Ghz pentium
Uz jsem nasel hodne informaci v ruznych jazycich a umim nastavit rezimy wds bridge a i eoip tunely, ale par veci jsem nenasel a potreboval bych poradit od zkusenejsich.
Mam doma verzi 2.9.27 a nejakej routerboard a zkousim ruzna nastaveni.
Potreboval bych nastavit klienta na mikrotiku jako netransparentniho ale aby fungoval bez routovani a natu, pokud to jde...
Nemuzu porad rozchodit WEP sifrovani na AP, muzete mi pls poradit?
Nemate nekdo odkaz na web kde by byly nejake priklady konfigurace?
WEP je easy. Musíš si vytvořit security profile, vybrat volbu static key required (odškrtnout WPA a WPA2) a pak v konfiguraci wifi rozhraní tenhle profil vybrat. Píšu to z paměti (tj bez záruky) ale skus to...
Nevíte kdy bude do mikrotiku zahrnuta plná podpora DFS? Ve stávající poslední verz 2.9.42 je DFS jen částečná, karta si vybere pouze při startu na jakém kanále bude vysílat, ale už to nekontroluje každých 60 vteřin, takže při kontrole ČTU to nemá šanci projít :(
s Mikrotikem zacinam a tak bych se chtel zeptat ne jednu vec ktera me zarazila. Zatim mam RB133 (RouterOS 2.9.35) jen na stole pripojeny pres ethernet k linuxovemu stroji (PC) pomoci ssh. Neni na nem zadny provoz ale ping na jakykoliv vlastni interface je 3ms, stejne jako na linux PC. To mi pripada jako docela dost. Kdyz pinknu opacne z linuxu na RB (stale po kabelu) tak je to o neco lepsi - 0,9ms.
Jsou to obvykle hodnoty nebo je neco spatne? Je mozne, ze by obsluha ssh zabrala tolik systemovych prostredku? Vysledky pres telnet jsou stejne.
updatnul jsem takhle apcko, nenabehlo, sel jsem tam a nasel jsem 2 wlany vyply a s jinejma essidama zajimave stejnejma defakto to byl kus essidu jedny z tech karet
fakt nejaka haluz, do upgradu dalsich sem se tedy nepoustel