DuroM
Newbie
|
Zdravim vsetkych vo spolok
chcel by som len upozornit na jeden FW prave pre tieto boxy resp. pre AirCA8-PRO, SparkLan 7800A a Ovislink WLA-5000 v1a v2.
Ide konkretne o OsWave od jednych poliakov, co robia "profi" out-doorove sady pod znackou "OsBridge". Testoval som zatial len ten FW pre AirCA8-PRO (pre SparkLana ho vyhodili ako prvu verziu tento tyzden), ale musim povedat, ze nech som s tym robil co som chcel tak som to s tymto FW nezostrelil. Naopak pri zatial vsetkych origo FW pre tie AirCA8.PRO sa mi ich podarilo zostrelit vzdy... bol nutny minimalne SW Reboot, aby sa opat chytili.
Ficre toho FW su nasledovne:
-------------------------------------
AP, Bridge, Client, Client s transparentnou priepustnostou MAC (Point to Multipoint)
Routovanie WLAN a LAN resp. pri SparkLanovi aj medzi 5 a 2,4G
Bridgovanie na L2, Routovanie na L3 resp. Natovanie
DHCP kde chcem
QoS (netestoval som, ale vyzera silne)
Statistiky su tip-top vratane rusenia a signalu na antene
Nastavovanie anteny v on line rezime vidim silu signalu
Priepustnost v obyvacke je cca 16M HD (dva streamy v bteste a flood pingy 1400 a 1500 byte vsetko z obidvoch stran - 16M je sumar)
Ten FW som uz trikrat nahral a prehral spat origo FW takze aj toto slape OK. Zataz procesora isla pri plnej zatazi cca na 70 az 90%
Prosto za cenu cca 25$ je to nieco ako MK, alebo ApPro - cena je ale podstane lepsia.
Potrebujem to uz len nasadit v reale ako link na cca 40 clientov, kde mi s originalnym FW padali tieto AirCA8-cky aj viac krat za den.
Ten FW prosto vyzera neskutocne a preto predpokladam, ze skuseni borci ma brzo vyvedu z omylu, t.j. skusenonsti su na nezaplatenie, ale musel som tu infosku pustit, lebo je az neskutocne, ze vsetci o tom OsWave mlcite a tvarite sa ze neexistuje....
Dlho som otalal s nasadenim OpenWRT od Molekuly, aj ked si myslim, ze je to dobry FW, ale moje skusenosti s Linux boxom bez WEB-u su mizerne a preto som skusil tento FW, ktory je urceny cvicenym klikajucim opiciam ako som napr. aj ja. Nastavenie celeho AP s linkou je otazka 5 max 10 min.
DuroM
P.S.: Neskusil by to niekto na tom SparkLane, lebo s tymto FW vyzera ta moznost budovania 5G liniek medzi Klientskymi AP 2,4G ako velmi realna moznost (vsetko len jeden box a dve anteny t.j. jedna otdoorova krabica...a slapem).