Takže to teďka vesele streamuje pokusně do sítě, zatím teda unicast, no, aspoň uvidíme, co zvládne i bezdrátová část.
Jede to na nějakém prastarém stroji, Celeron 633, 256 MB RAM, VIA čipset (bohužel :-( ), 1GB disk, 3Com 100Mbit síťovka...
Použil jsem Ubuntu server 6.06, prvně je potřeba povolit i jiné zdroje softu, pak postupovat podle toho návodu na czele. Zatím streamujeme pouze TV, chtěl bych tam dodělat i ta rádia, no k tomu jsem se ještě nedostal, abych vykoukal, jak se tam zadávají. VLC jsem nezkoušel, stačí zatím, když bojuju s tím linuxem jako takovým. Se hodí vzpomínky na komandlajnu z DOSu
Nemůže to dělat neplechu, když jsem ten multicast vysílal na stejné ip adrese, ale na 5 portech?
Co jsem teď hledal nějaké příklady, tak u toho getstream to mají tak, že je jeden program jedna ip...
Tak jsme s ValXdaterem zkoušeli VNC ...
No chovalo se to stejně.
No, takže jsem začal zkoumat, co všechno mám v cestě. Prvně jsem zkusil jen tvserver a můj kompl - jelo to výborně, pak jsem zapojil jeden plonkovní switch (nějaký longshine) - jelo to. Připojil jsem switch s ostatníma zařízeníma - nejelo to. Přehodil jsem všechny do longshine, taky nejelo. Tak mě napadl IP telefon - a taky že jo. On má totiž interface poue 10Mbit. A v tom je asi ten zakopaný pes. Jisté teoretické vysvětlení je, že switch se snaží pomocí back presure narvat těch 2600 KB/sec do 10Mbit portu a nějak mu to nejde a udělá bugr. To taky vysvětluje, že to jelo, když se streamovala jen jedna stanice a trochu zlobilo při dvou (jen určité kombinace, asi s CT Sport to zlobilo nejvíc - má taky největší bitrate) - ty se do 10Mbps vlezly ...
IP telefon je brána Linksys PAP2T (sipura) - hlavně, že je na ni napsáno Cisco ...
Nemáte někde tuhle krabičku a provozujete TV?