Ahoj lidi,
rád bych aby se začlo diskutovat o pravidlech na tomto diskusním fóru. A to včetně chování administrátorů a moderátorů. Pravidla zdá se nejsou a v současné době vedu s Dannym poměrně zajímavou debatu o tom co je a není dovoleno.
Pokud si ve Višňové najdete čas, prosím věnujte se tomu, zda by nebylo dobré sepsat
A) pravidla
B) způsob řešení sporů pokud někdo napadne dodržování pravidel
C) sankce za nedodržování pravidel
Já ve Višňové nebudu ale nabízím sraz třeba v pondělí 18.6.2007 od 19:00 v pizzerii Severka v Jablonecké ulici, kde se tak jako tak sejdeme.
Je zajimave, kolik rozruchu vyvolal jeden flame, ktery jisty uzvatel jenz nechce byt jmenovan zahajil na jednom lokalnim foru jedne zapadle vesnicky :-) .
Mam svuj nazor na to proc dana osoba chtela zmenit sve jmeno na foru a uprimne receno se te osobe nedivim ze to chtela! Duvod "ze to pozaduje zamestnavatel" je sice tezko uveritelny, ale na tom asi tak nezalezi :-) . Pravy duvod chapu.
Asi by vydalo na samostatny thread, zda ma ci nema jakakoliv osoba pravo menit svuj nick na foru, kdyz pokud hodla zacit znovu s cistym stitem a bez zkompromitovaneho jmena, ma prece moznost zalozit si nove jmeno a stare nechat upadnout v zapomeni.
Nicmene pokud se toto tema tyka pouze toho, co smeji a nesmeji delat moderatori, pak se domnivam, ze moderator je od toho moderatorem, aby udrzoval ve foru poradek. A proto ma i nadstandartni prava. Zaroven s vyssimi pravy by mel mit i vice zodpovednosti za to, co dela. Paklize dojde k uprave ciziho prispevku, mel by o teto uprave nechat v danem prispevku informaci a mozna by bylo i slusne zaslat autorovi zpravu o zmene v jeho prispevku s nejakym oduvodnenim.
Domnivam se, ze pokud Gookin zmenil prispevek a nechal v danem prispevku zpravu ze prispevek zmenil, je vse v poradku. Mozna opravdu mohl zaslat jeste vzkaz autorovi, ale nepovazuji to za zavazny prohresek.
Otazkou je, zda ty pravidla jsou dostatecna, pro kulturni uroven osazenstva. Ono zadna definice pravidel stejne nakonec nepomuze - musi je nekdo respektoval. Jesli to dobre chapu, tento konkretni problem vznikl proto, ze nekdo upravil prispevek a neoznacil ho. Jina fora, pokud moderator upravi prispevek, tak to tam automaticky napisou.