Po patecni bource mi odesly 2x AP D-Link 900AP+, ale jenom jejich LAN cast.
Chtel bych se zeptat, zda by to mohlo jit opravit (vymenit, proste rozpochodovat).
Na jednom je videt par cmoudiku, druhy dokonce reaguje na pingy, ale po kabelu ma ztratovost cca 50%.
Diky za kazde info, uplne se mi to vyhazovat nechce ;-)
Cekal jsem nejakou takovouhle reakci :-)
Mam jich na sve minisiti asi 10 a krom jednoho ktery delal duplicitni pakety jen to litalo jedou vsechny uz nekolik let v klidu.
Takze na slapani nemam duvod a prave proto se taky zajimam o opravu.
Priznam se, ze to nepoznam a ani pajeni neni moje silna stranka.
Fakt nevim co odeslo nebo neodeslo.
Otazka tedy je, zda tu je nekdo ochotny (a ma cas), kdo se na to jukne, pripadne opravi.
Samozrejme za rozumny peniz.
IMO hloupost opravovat zarizeni teto cenove kategorie po statice. Cena opravy (pokud ti to nekdo neudela jako charitu a hlavne pokud se s tim nekdo vubec bude chtit zabyvat) bude radove stejna jako cena noveho zarizeni. Navic nemam dobre zkusenosti s takovymi opravami (sice z jine branze ale elektronika jako elektronika). Nikdy nevis kam az prepeti proletelo, dalsi polovodicove prvky mohou byt prepetim "nacnute" a lehnou klidne za par dni, za tyden nebo za mesic. Moje doporuceni zni zamacknout slzu a ekologicky hodit do popelnice.
Mně zase po bouřce u jednoho klienta odešlo apčko, ale tim způsobem že spůsobovalo totální kolizi na síti. Zamořilo totálně ARP tabulky ve všech zařízeních a kompech. Prostě pokud se ap připojilo tak všech 20 kompů mnělo najednou kolizi IP adresy...
Hm, vzhledem k tomu, ze totalne nevim co objednat a neumim pajet, tak ti nevim...
Prave proto jsem se obratil na forumo.
Jsem bezny uzivatel, wifinu si nastavim, a buhvi co, ale do pajeni me neteahejte ;-)
V pohode, to zarizeni neni moje.
Jsem chtel usetrit penize pripojenejm lidickam, ale jak koukam, tak radsi nic :-)
Mickey
PS - Jinac to, ze by to bylo zcela zdarma to jsem nechtel. Za praci + material jsem byl ochoten samozrejme zaplatit.
Prislo mi to porad min nez cca 1000 za novy AP.