Tak to som rad ze to uz niekomu slapalo, aspon viem ze som na dobrej ceste, potom nezabudni dat link ten tvoj web!
Kde si prosimta kupil tie obvody? Nemas este nejake doma v supliku? Ihned by som ich kupil, aspon by som mohol zacat na stole experimentovat. Mam uz nieco objednane, ale boh vie kedy to dojde.
Neviem preco ale stale mam nutkanie pouzit cocku z CD-ROM ako rozptylku. Musim si zohnat ukazovatko a skusit to.
Mechanicka cast mi stale vrta hlavou, ale asi to navrhnem tak ze lupa bude mat volbu pozicie podla vzdialenosti, tzn. ze ked bude toto pojitko na 500m tak aj koncova lupa sa nastvy (bud nejakym skrutkovanim alebo inym posuvom).
Nenapada me abych se nezeptal, jestli nekdo nezkousel rozebrat a okopirovat nejake funkcni reseni. Je fakt, ze kdyz jsem rozebral stomegovej IRLAN, byl jsem trochu paf. Hlavne z ty obrovsky fresnelky, ta by se asi shanela blbe. Nicmene uz jsem videl par pojitek na kratkou vzdalenost ( z budovy na budovu), ktery jsou pripojeny optickym vlaknem a ani nemaji zadne napajeni. Copak je asi uvnitr?
Možná by posloužil AD8015 od Analog Devices. AD obvody jsou obecně podstatně lépe sehnatelné vč. bezproblémových vzorků, zato s Maximem jsou velké problémy (dělá je HTEurep).