Tak jsem přišel na spolehlivý způsob jak rozhodit mikrotik.
Nejprve nastavím Mikrotik na režim wds bridge (wifi-lan), poté ho nastavím na nat s dhcp serverem, výsledek je ten, že se po restartu zaseknou některé věci a nejde pořádně ovládat z menu, telnetem lze dělat cokoliv, ale je stále zaseklý (na LANu nic nejde), pomůže jen reset nastavení a to přes telnet, nebo jumper a pak nastavit na NAT :( Takhle jsem to udělal u 4 členů, co mají mikrotiky na dálku, vždy to bylo uplně stejně, po dni jsem je musel obejít a všem to nastavení vyresetovat a udělat znovu.
Verze 2.9.38 - 2.9.42
Otázka je jestli to není jen problém 133, protože jiný kousek než 133 a 133C nemam.
rb133c ma v routeros L3 - znamena to tedy ze s nim nevytvorim APcko? ale jen bridge nebo rezim client?
to by mne totiz mrzelo, páč jinak by to bylo celkem pohoda zařízení
upgraduju jednoduše, zapnu na mikrotiku FTP a nakopíruju tam balíčky co tam chci a dám restart, sám si to nainstaluje, downgrade funguje asi stejně ale jistej si nejsem.
Takhle upgraduju všechny mikrotiky na dálku bez problému.
Pripojenych klientu na obe cm9 je cca 30 na dva sektory. Datovy tok v nejvetsim zatizeni je tak cca 5-6 Mbit dohromady. Vytizeni kolem 60 procent = prumer. Pravidla ve firewallu pouze pro kontrolu mac+ip. Zapnuty connection tracking s TCP estabilish pakjety na dobu 2 minuty. Uptime v tehle setsvae cca 10 dnu a RB jede.
Pisu to jen pro predstavu at lidicky vite. Nerikam ze to co pouzivam je hranice. Vice jsem na tom nezkousel.