Ako sa da urobit v linuxe (pouzivam BrazilFW), aby zakazni po zapnuti explorera bol presmerovany na najaku prihlasovaciu stranku a po prihlaseni vedel pouzivat net? alebo aby mu bola zobrazena najaka stranka napr. kazdu hodinu. jedna sa o tych ktory porusuju pravidla, bola by to nejaka upozornovacia stranka.
napriklad v crone spustit kazdu hodinu toto
iptables -I PREROUTING -t nat -s 192.168.1.10/32 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to router.ip:82
pridat na stranku tlacidlo "OK" a po stlaceni to nejako vybrat z iptables, alebo to nejako v iptables nahradit, dalo by sa to?
Mno jestli sem to dobre pochopil, tak kazdou hodinu muzes cronem pustit script, kterej ti presmeruje port 80 na nakej jinej, kde budes mit login okno. Tam napises naky heslo. Pomoci phpecek si zjistis adresu prichoziho, kterou zase "povolis".
Dle me by bylo nejlepsi udelat soustavu scriptu php+mysql+treba bash.
Videl bych ze zamejslis nakej placenej hotspot.
Jinak k php a exec-musel bys bud poustet pod rootem ten web server (to fakt asi moc bezpecny nebude) nebo pak treba pres sudo. Ale chce to mit odladenou bezpecnost, jinak ti to kde kdo zrusi.
Jinak pres CGI by to slo taky a vicemene v jednom.
Jeste nezapomen , ze to chce mit odladenou i error stranku 404 pro ten danej server (teda dle toho jakej pouzijes)
ja nepodporujem priamo login stranku, ale mam p2p stahovacov, ktorych bysom takto vedel upozornovat. neide mi o to, ze bez prihlasenia by nevedeli surfovat. chcel by som ich kazdu hodinu upozornyovat a po precitani a stlaceny gombika "OK" alebo "SUHLASIM" by vedeli dalej surfovat.
presne tak, viem ho presmerovat tam aj kazdych 5 min, a to urcite pomoze . len ako to urobit? vlastne presmerovat cronom neni problem, problem je zrusenie presmerovania.